Sinds ik drie jaar geleden Belvita leerde kennen, is het zelden voorgekomen dat er geen pakje in mijn voorraadkast lag. Ik vind het op drukke werkdagen namelijk heel prettig om er op terug te kunnen vallen!

Afgelopen week kreeg ik een leuk pakketje toegestuurd met daarin de nieuwe variant van Belvita, namelijk Belvita Soft. Heel toevallig, want deze stond al op mijn lijstje om te proberen. Vandaag vertel ik je er alles over.

Omdat ik de laatste tijd niet meer zo goed tegen melkproducten kan (ik ben darmpatiënt), ontbijt ik minder vaak met yoghurt of melk. Dat maakt de keuze voor het ontbijt helaas wat beperkter. Op werkdagen heb ik echter weinig tijd en dan vind ik Belvita een fijne optie.

Zo’n 2 keer in de week ontbijt ik met de originele Belvita (knapperige koekjes), samen met een banaan en thee.
Ik varieer regelmatig van smaak, en kom ook af en toe buitenlandse varianten tegen die bij Action worden verkocht. Leuk voor de afwisseling!

De zachte variant had ik nog niet geprobeerd. Er zijn recent twee smaken Belvita Soft uitgebracht, namelijk Chocolade en Rode Vruchten. De zachte koekjes zijn per stuk verpakt, dus ze gaan makkelijk mee in een school- of werktas. Ze zijn dikker dan de originele Belvita.
Belvita Soft is in combinatie met yoghurt en één stuk fruit wat mij betreft een prima ontbijt. Het is voor mij in ieder geval voedzaam genoeg. Als ik het rond half 8 nuttig heb ik tot 12 uur geen trek. De koolhydraten in Belvita Soft worden langzaam vrijgegeven waardoor je energie hebt voor de gehele ochtend.

Rode Vruchten is fruitig, fris en zoet. Er zitten vrij grote stukjes rood fruit, lekker!
Chocolade bevat echte chocoladestukjes. De laatste vind ik daarom het lekkerst, maar beide varianten vind ik echt smakelijk en zou ik zeker opnieuw kopen.
De textuur van Belvita Soft is heel anders dan die van de gewone Belvita, namelijk zacht en niet kruimelig. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog steeds een lichte voorkeur heb voor de originele Belvita, maar als die bijvoorbeeld op zijn in de supermarkt, koop ik net zo lief Belvita Soft.

Op de verpakking staat meer informatie over de voedingswaarden van Belvita Soft. Omdat ik geen voedingsdeskundige ben of arts, kan ik geen antwoord geven op de vraag hoe gezond het product is. Het is in ieder geval gezonder dan het ontbijt overslaan, en dat is wat ik anders zou doen als ik haast heb. Voor mij is Belvita dus een blijvertje! 🙂

Ik heb deze producten gratis toegestuurd gekregen, maar deze review bevat mijn eerlijke mening. Ik ben niet betaald voor het schrijven van deze blogpost. Belvita Soft is te koop bij Albert Heijn.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *