Amarena-kersen Lidl

Laatst at ik voor het eerst amarena-kersen. Tijdens het opruimen van de voorraadkast kwam ik een potje tegen. Ooit gekocht bij de Lidl toen het Italiaanse week was, maar ik had er verder niet meer aan gedacht.
Ik besloot de amarena-kersen toch maar eens te gebruiken en dat deed ik in onder andere yoghurt, als toetje, en op een kruimeltaart. Er ging een wereld voor me open. Ik wist niet dat amarena-kersen zoveel smaakvoller waren dan ‘gewone’ kersen op sap. De pot was dus snel leeg en ik was in de veronderstelling dat ik makkelijk een nieuwe pot zou kunnen kopen in een willekeurige supermarkt.

Dat viel tegen. 🙁

Amarena-kersen kon ik zelfs bij grotere vestigingen van AH niet vinden, en van Lidl wist ik dat het niet in het standaardassortiment zat. Ik hield de aanbiedingen van de Lidl in de gaten, en troostte me in de tussentijd met amarena-kersen van een ander merk, Fabbri. Hoewel dit een flinke pot was, waren de kersen toch een heel stuk prijziger dan die van de Lidl. Ik ben dus heel zuinig op de kersen.

Maar deze week is het weer Italiaanse week bij de Lidl, en kunnen de amarena-kersen daar weer ingeslagen worden! De Italiaanse week is vandaag, donderdag 16 juni, begonnen, en de amarena-kersen kosten €2,59 voor een pot van 460 gram. De kwaliteit van de kersen is super, en ze zijn nog eens heel betaalbaar ook. De amarena-kersen van de Lidl doen niet onder voor die van de duurdere merken als Fabbri of Toschi.

Voor wie zich afvraagt wat een amarena-kers nu precies is: Een amarena-kers is een ontpitte, in suikersiroop ingelegde zure kers, en is een Italiaanse specialiteit. Door het inleggen in de suiker wordt de kers donkerrood (bijna zwart), erg zoet en krijgt de kers een knapperige schil. In combinatie met taart of ijs is dit echt hemels lekker. Niet iets waarvan je direct een bakje leeglepelt, daarvoor is het te zoet, maar als smaakmaker… heel bijzonder.

Ik ben stiekem gisteravond al naar de Lidl geweest, omdat op woensdagavond vaak de aanbiedingen voor donderdag al gevuld worden. Dat bleek een goed idee, want de amarena-kersen stonden al te wachten. 🙂 Ik kocht een tray van 12 potten, dan kan ik deze volop gebruiken in baksels en desserts. Bovendien blijven ze jarenlang goed, tot 2020 in dit geval. Maar ik verwacht dat ze dan al lang en breed op zijn. 😉

Mocht je net als ik gek zijn op amarena-kersen, sla dan deze week je slag, want ze zijn maar tijdelijk te koop!

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments on Tip: Amarena-kersen bij Lidl

 1. Horst Hengel
  October 26, 2016 at 12:26 pm (7 years ago)

  Dit is ook mijn favoriet. Het is thans (27/10/2016) weer Italiaanse week bij de Lidl.
  Nu heb ik nog 8 potten van de vorige actie dus ik zal niet (veel) bijkopen. Ik doe ze in de rozijnencake/tulbandcake. Dan maak je enorm veel vrienden.

  Reply
 2. Elken
  June 16, 2017 at 10:45 pm (6 years ago)

  You can buy it in Lidl again…17.06.2017 is Italian week again…

  Reply
 3. Monique Sciot
  June 11, 2020 at 10:15 am (3 years ago)

  Wanneer zijn er nog eens amarena kersen te koop in de Lidl aub

  Reply
  • Margriet
   June 11, 2020 at 12:43 pm (3 years ago)

   Dat wisselt. Als er Italiaanse actieproducten zijn (enkele keren per jaar), zitten de Amarena-kersen er meestal ook bij. Hiervoor kan je het beste de folder of site in de gaten houden.

   Reply
 4. F.v.d.Meer
  March 11, 2021 at 1:55 pm (3 years ago)

  Zijn er weer AMARENA kersn op siroop bij LIDL te koop?

  Reply
  • Margriet
   March 12, 2021 at 6:12 pm (3 years ago)

   Dat durf ik niet te zeggen. Daarvoor kan je het beste de folders van Lidl voor in de gaten houden.

   Reply
 5. Linda
  February 15, 2023 at 8:42 am (10 months ago)

  Ik volg ook de folder op maar er zijn geen amarena kersen meer te koop in de lidle,het is nu de Italiaanse week en ze staan er weer niet bij

  Reply
  • Margriet
   February 15, 2023 at 9:09 am (10 months ago)

   In Nederland zijn ze momenteel wel verkrijgbaar tijdens de Italiaanse week, ze staan in de huidige folder voor 2,69 per pot.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *