Bergerac Braadpan (1)

Mijn nieuwste aanwinst in de keuken is deze prachtige gietijzeren braadpan van Cosy&Trendy uit de lijn Bergerac. Nu de avonden donker en lang zijn vind ik het fijn om veel werk van het eten te maken. Zodra ik even tijd heb maak ik een ovenschotel, stoofschotel of uitgebreide pasta. Gerechten die langzaam garen en tijd nodig hebben om op smaak te komen. Een gietijzeren braadpan is dan eigenlijk een must, omdat het langzame garen in zo’n pan uitstekend gaat. Kitchen & More stuurde mij deze pan toe en ik ben natuurlijk meteen gaan testen.

De Bergerac braadpan die ik gekregen heb is 24 cm en heeft 3 liter inhoud. Gietijzer is zwaar materiaal, en omdat ik altijd met de hand afwas vind ik het prettig om niet een onnodig grote, zware pan te gebruiken. Deze pan is geschikt voor ongeveer 4 personen, een middelgroot huishouden. Ik ben dan ook heel tevreden met het formaat van de pan. Hij is hoog, rond, en neemt dus niet teveel ruimte in op je kookplaat of in je keukenkastje.

Bergerac Braadpan (2)

Ik ontving de oranje-rode variant (stiekem vind ik die het mooist!) maar de lijn is er ook in grijs en zwart. Ook stijlvol! Aan de binnenkant van het deksel zitten puntjes die ervoor zorgen dat het verdampte vocht weer terug in de pan druppelt. Zo droogt je gerecht niet snel uit. Daar ben ik erg blij mee want ik maak vaak vleessauzen. Die drogen niet uit en blijven heerlijk mals.
De pan kan op alle kookplaten, ook inductie, en omdat alle onderdelen uit gietijzer bestaat kan hij ook makkelijk in de oven. Heb je bijvoorbeeld een recept voor ovenrisotto, dan kan dat dus prima!

Bergerac Braadpan (3)

Het eerste gerecht dat ik maakte in deze pan was de saus voor shepherd’s pie. Hoe langer de saus pruttelt, hoe beter de smaak wordt, en dat kan eigenlijk niet beter dan in een gietijzeren pan omdat die een rustige en gelijkmatige garing garandeert. Af en toe doorroeren, en de pan doet de rest. 🙂

Het mooiste van deze pan is denk ik de prijs. De meeste mensen zullen Le Creuset-pannen wel kennen, maar helaas zijn die vaak behoorlijk duur. Dan is de Cosy&Trendy Bergerac-lijn een uitkomst, want deze zijn een stuk betaalbaarder en doen echt niet onder voor duurdere pannen. Zo is de pan van 24 cm € 69,95 bij Kitchen & More.
De komende 7 dagen is de pan echter extra voordelig, want ik mag mijn lezers trakteren op een korting van 20%! Vul tijdens het afrekenen de code ‘overeten20‘ in en de pan kost dan nog geen € 52,-. Dan ben je nog mooi op tijd voor Sinterklaas of Kerst!

Nog even de voordelen op een rijtje: De pan is betaalbaar, heeft een prachtig design, doet niet onder voor dure merken, en gerechten worden heerlijk gaar en mals. Hij neemt niet teveel ruimte in maar de inhoud is meer dan voldoende, en de pan is erg veelzijdig. Het mag duidelijk zijn, de pan is wat mij betreft een aanwinst voor iedere keuken. 🙂
Over de service van Kitchen & More ben ik overigens ook tevreden: als je een bestelling doet voor 15.00 uur heb je die in principe de volgende dag in huis. Zo hoef je niet lang te wachten op je bestelling.

Bergerac Braadpan (4)

Zijn er dan geen minpuntjes aan deze pan? Oké, misschien ééntje. De pan moet met de hand afgewassen worden en kan beter niet in de vaatwasser. Nu is dat voor mij geen enkel probleem want ik gebruik sowieso geen vaatwasser, maar ik kan me voorstellen dat mensen die een bloedhekel aan afwassen hebben dit als een minpunt kunnen beschouwen. Maar de pan is echt zo schoon. Als hij goed is afgekoeld gewoon reinigen met warm water en direct afdrogen, en hij kan weer in het keukenkastje. Een kind kan de (af)was doen! 😉

Oh, enne: het recept voor de shepherd’s pie volgt zeer binnenkort! 🙂

Deze pan werd mij gratis ter beschikking gesteld door Kitchen & More. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening over het product.

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments on Review: Cosy&Trendy Bergerac braadpan

 1. Soraya
  December 6, 2015 at 9:44 pm (8 years ago)

  Wat een prachtige pan! Handig hoor, zo’n braadpan. Klinkt als een veelzijdige keukenhulp.

  Reply
 2. Yvon Smit
  December 9, 2015 at 1:37 pm (8 years ago)

  Hai Margriet. Is deze pan ook nog groter te bestellen met die 20% korting?
  Wordt hij eventueel ook naar Duitsland verstuurd?

  Reply
  • Margriet
   December 9, 2015 at 3:53 pm (8 years ago)

   Hoi Yvon,
   De korting geldt alleen voor de pan van 24 cm.
   Op de site lees ik niets over verzending buiten Nederland en België, maar misschien kan je het nog even bij ze navragen. Het is mij niet bekend in ieder geval.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *