Liga Belvita Breakfast (1)

Laatst kreeg ik van Liga een pakket opgestuurd met daarin Liga Belvita Breakfast, koekjes die je kunt eten als ontbijt. Ik had er nog nooit van gehoord en sta meestal wel open voor het testen van nieuwe producten.
Normaal gesproken ontbijt ik vrij simpel doordeweeks; 2 beschuitjes met vlokken of jonge kaas, of iets van yoghurt of melk met cornflakes. In het weekend ontbijt ik meestal wat uitgebreider, omdat er dan meer tijd voor is. Ontbijten met deze koekjes lijkt me vooral heel handig als je superweinig tijd hebt.

Doet het wat het belooft?

Bij mij wel. Ik ontbijt meestal om 6 uur en heb zeker 4 uur geen last van een hongergevoel als ik de koekjes eet. Je merkt dat het geen koekjes zijn zonder inhoud, maar dat je daadwerkelijk verbrandt wat Liga Belvita Breakfast aan voedingsstoffen bevat.

Liga Belvita Breakfast (2)

Is het lekker?

Jazeker. Elke variant vind ik lekker, maar de smaak Melk & Granen het meest. Die past goed bij de beker melk die ik altijd bij mijn ontbijt drink. Daarna Meergranen, daarna Cranberry. De smaak is goed!

Liga Belvita Breakfast (3)

Is het gezond?

Ik vind het altijd een beetje tricky om te roepen of iets gezond is. Ik ben maar een foodblogger, meer specifiek, een bakblogger. Ik heb geen enkele opleiding gevolgd die ook maar iets met koken, bakken of voeding te maken heeft.
Daarom word ik er ook altijd een beetje kriebelig van als andere food- (of erger nog: beauty!)bloggers zonder enige onderbouwing roepen of iets gezond of ongezond is. Dat je lekker kan koken en er stukjes over kan schrijven, betekent niet per sé dat je verstand hebt van voedingswaarden. Dat laat ik liever aan de professionals over, als diëtisten, artsen en het Voedingscentrum. Of het gezond is laat ik daarom in het midden. In de koekjes zit suiker, zout en vet. Maar ook vitaminen, magnesium en ijzer. Ik denk dus niet dat de koekjes per sé ongezond zijn, maar nogmaals, wil je het zeker weten, vraag het dan aan een iemand die er verstand van heeft.

Liga Belvita Breakfast (4)

Ik zal zeker niet alleen maar gaan ontbijten met koekjes. Zelf ben ik van het variëren; yoghurt, brood, beschuit, fruit… Maar ik denk wel dat deze koekjes een verstandige keuze zijn als je haast hebt. Als je je verslapen hebt en onderweg naar school of werk toch snel iets wilt eten, is het beter om zulke koekjes te eten dan helemaal niets. Ze in huis hebben ‘in geval van nood’ vind ik een prima idee!

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments on Review: Liga Belvita Breakfast

 1. ZONDERZOOI
  March 17, 2014 at 8:39 pm (10 years ago)

  Ik had deze koekjes vandaag gratis gekregen op het station en ook even uitgetest. Ik vond het toch jammer wanneer ik op de verpakking keek dat er zo veel E-nummers en suikers in zaten, veel mensen worden misleid want denken dat deze koekjes gezond zijn, maar helaas..

  Reply
  • wilma
   March 17, 2014 at 9:41 pm (10 years ago)

   Hier zie je op dit moment veel de reclame ervan voor een video(Canada).vooral voor de yshockey.Het is hier oversee dus ook. Hier als ontbijt gewoon nog (op z’n hollands) brood of op z’n canadees pannekoeken.
   Groet, Wilma
   Kwam via via op je blog. Kom vaker evenbuurten!!

   Reply
   • Margriet
    March 17, 2014 at 9:43 pm (10 years ago)

    Wat grappig, dat wist ik niet. En wat leuk dat ik een lezer uit Canada heb! Ik had geen idee. 🙂 dankjewel Wilma!

    Reply
 2. Rozemarijn
  March 18, 2014 at 2:57 pm (10 years ago)

  Leuk artikel! Ook mooi hoe je dat uitlegt over wat ‘gezond’ is of niet. Je ziet inderdaad zo vaak dat producten gezond lijken, maar het uiteindelijk helemaal niet zijn!

  Reply
 3. Herman
  March 27, 2014 at 11:55 am (10 years ago)

  Ho ho ho! Het is geen 3% suiker per koekje. De koekjes bestaan voor 20% uit suiker. Een koekje is 3% van je dagelijkse suiker referentie-inname. Dus met een pakje van 4 koekjes heb je al 12% van je referentie-inname suiker voor een dag binnen (dit is gelijk aam twee en een half suikerzakje!).

  Reply
  • Margriet
   March 27, 2014 at 9:10 pm (10 years ago)

   Bedankt voor je correctie, Herman, ik had te snel gelezen. Ik heb mijn tekst aangepast.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *