Werksverkauf Lindt Aachen (1)

Al enkele keren heb ik geschreven over Ritter Sport. Gek ben ik op dat merk, en altijd als er in Duitsland weer seizoens-edities worden uitgebracht, neem ik van elke smaak ééntje mee uit Duitsland, of ik roep de hulp van mijn Duitse broer in.
Toch is Ritter Sport niet mijn eerste, grote liefde als het gaat om chocolade. Dat is Lindt! Al zolang ik in Duitsland kom, heeft dit merk een speciaal plaatsje in mijn hart. Ook in Nederland wordt op verschillende plekken Lindt-chocolade verkocht. Er is echter een nadeel aan deze heerlijke chocolade: de prijs. Maar, in Aken kan je Lindt-chocolade een stuk voordeliger kopen.

Toen ik een jaar of zeven geleden voor het eerst in Aken kwam vanwege een kerstmarkt, stootte mijn vader mij aan en zei hij ‘kijk eens Margriet, links staat een fabriek van Lindt. Dat is toch je lievelingschocolade?’ Hij had gelijk. Er stond inderdaad een groot gebouw waar in sierlijke letters Lindt op stond, en de gevel was voorzien van een reusachtige gouden opblaaskerstman. Maar toen ik beter keek zag ik iets dat nog veel fijner was, er stond namelijk ‘Werksverkauf’ op het gebouw! Dat betekent dat er vanuit de fabriek verkocht wordt.

Werksverkauf Lindt Aachen (2)

Het spreekt vanzelf dat onze eerste stop in Aken de Lindt-fabriek werd. Terwijl de meeste toeristen achter elkaar richting centrum liepen, gingen wij de andere kant op; die van de Werksverkauf. Het was nog even moeilijk om er in te komen. Er was zo’n aanloop van mensen dat je maar per groepje naar binnen mocht. Eenmaal binnen werd al gauw duidelijk waarom; we waren in de chocoladehemel beland. Een immens grote fabriekshal die tjokvol chocolade staat, met hoge kortingen. We waren een beetje overdonderd door de drukte en wisten niet waar we kijken moesten, maar we liepen een klein uurtje later toch met een mooie buit de fabriek weer uit.

Sindsdien ben ik er nog enkele keren geweest, maar dan bewust na of voor het Kerstseizoen. Het is dan rustiger.
Toch ben ik er de afgelopen paar jaar niet geweest. Het kwam er gewoon niet van en Aken ligt voor ons niet naast de deur, het is 215 km rijden vanaf ons huis. Toen wij echter besloten om op familiebezoek te gaan bij een tante van mijn man, in Zuid-Limburg, leek het me leuk het te combineren met een uitje naar de Lindt-fabriek. We bleven het laatste weekend van oktober een nachtje slapen in Kerkrade, bezochten onze tante in Partij-Wittem, en staken even de grens over naar Aken om naar de Lindt-fabriek te gaan.

Als je koopt in de Lindt-fabriek heb je altijd korting. Koop je dezelfde producten als in een warenhuis, dan ben je bij Lindt voordeliger uit met zo’n 20% – 35% korting. Maar de kortingen kunnen nog een stuk hoger oplopen dan dat:

Houdbaarheid
Vind je een zak met daarin allemaal verschillende dingen die er mooi uit zien en dus geen breuk zijn, dan heb je vaak te maken met producten die tegen de houdbaarheidsdatum lopen. Repen die nog maar een maand houdbaar zijn verdwijnen in zo’n zak.

Werksverkauf Lindt Aachen (3)

Wij hebben twee zakken gekocht voor nog geen tientje per stuk, terwijl er zeer luxe producten in zaten die anders best prijzig zijn. Check dergelijke zakken dus altijd even. Op de achterkant van elk product is zichtbaar tot welke maand de chocolade minimaal houdbaar zou moeten zijn volgens de fabrikant. ‘Mindestens haltbar bis’ betekent ‘tenminste houdbaar tot’ en dat betekent dus NIET dat de chocolade na die maand niet meer gegeten kan worden of bedorven is. Na die maand is de kwaliteit niet meer gegarandeerd, maar neem van mij aan: Lindt-chocolade kan, mits koel en donker bewaard, nog zeker een halfjaar meegaan.

Werksverkauf Lindt Aachen (4)

Dit was de inhoud van zo’n zak. De waarde was zo’n € 32,-, wij betaalden € 9,75. Er zaten heerlijke repen bij, schattige blikjes met bonbonsjes, en dozen met praliné’s. Vincent’s tante (en haar huisgenoten, ze is zuster in een klooster) vond dit geweldig.

Seizoensproducten
Lindt heeft in de zomer andere tijdelijke repen dan in de winter. In de zomer is het fris en fruitig, in de winter kruidig en zwaar. Na een bepaalde datum kan zomerchocolade niet meer verkocht worden.

Werksverkauf Lindt Aachen (5)

Die worden dan gebundeld in een zak. Er worden zoveel mogelijk smaken gecombineerd om te voorkomen dat één (minder populaire?) smaak blijft liggen. Meestal lijken de zakken dan ook op elkaar, maar soms zijn er onderling toch verschillen. Het kan dus de moeite waard zijn om even verder te zoeken als een smaak je minder bevalt. Nu het november is, ligt de winterchocolade in de schappen en werden zomerrepen voordelig verkocht.

Werksverkauf Lindt Aachen (6)

Deze drie typische zomerrepen rechts (en 2 sinaasappelrepen die wel tot het vaste assortiment behoren) werden verkocht in een zak voor € 2,90 in plaats van € 11,-. Ik heb de Käsekuchen-Mandarine-reep zelf gehouden en die is hémels lekker. Het zurige van de mandarijn is echt heerlijk, of het nu zomer is of niet. De Orange-Intense-repen kende ik al, pure chocolade met gekonfijte stukjes sinaasappel en amandelschilfers. Dit is één van mijn favorieten, wat mij betreft Lindt op zijn best!

Breuken
De term ‘breuk’ klinkt natuurlijk niet aantrekkelijk. Toch wordt iets al gauw als een breuk bestempeld als het niet aan Lindt’s zware kwaliteitseisen voldoet, terwijl er ogenschijnlijk weinig aan de hand is. Een doosje bonbons of een reep kan per ongeluk te licht zijn of te zwaar. Dan is het niet verkoopbaar in reguliere winkels en wordt het via de Werksverkauf met een hoge korting verkocht. Zo’n 40-60% gaat er dan van de prijs af. Maar ook dingen als een scheve of ontbrekende wikkel kan reden zijn voor korting. Vooral die laatste heb je vaak. Deze bonbons worden meestal per 750 of 1000 gram gebundeld in een zak.

Werksverkauf Lindt Aachen (7)

Op zo’n zak staat meestal “Zweite Wahl, optischer Mangel möglich”. Repen zonder wikkel worden niet per stuk verkocht, maar meestal per 5 of 10. Ze worden dan in een plastic seal gedaan en in het schap staat aangegeven wat de prijs en smaak zijn. Wij kochten twee zakken bonbons van 750 gram voor € 3,90 per stuk. Normaal betaal je voor bonbons van Lindt tussen de €3,- en €5,- per 100 gram. Erg voordelig dus. Toegegeven, sommige bonbons zijn wat minder mooi. Maar de smaak is er echt niet minder om!

Reguliere korting
We kochten ook nog enkele ‘gewone’ producten die tot het vaste assortiment behoren.

Werksverkauf Lindt Aachen (8)

Deze reepjes uit de ‘Hello’-lijn zijn heel anders dan de traditionele Lindt-chocolade; hip, gedurfd en modern. Omdat ik veel smaken nog niet kende nam ik kleine reepjes mee. Deze reepjes zijn 39 gram en kostten 70 cent in plaats van een euro. Er zit onder andere een reepje bij met popcornsmaak, ik ben benieuwd!

Werksverkauf Lindt Aachen (9)

Lindor bestaat al langer, en is chocolade met een zacht smeltende vulling. Eerst was er alleen melk (de rode), maar inmiddels is er ook extra puur (zwart), caramel (oranje), wit (geel), etcetera. Ik nam Lindor-ballen mee, twee repen en een kleiner reepje. De repen waren € 1,20 in plaats van € 2,-, de balletjes (in een zakje) € 2,70 in plaats van € 3,90.

Werksverkauf Lindt Aachen (10)

Dit is chocolade uit het Kerst-assortiment. Verschillende soorten heb ik al eens gegeten. Het kleine reepje en de verpakking met 5 stukjes chocolade bevatten chocolade met koriander en kaneel, heel Kerstig en lekker. Ook kocht ik sinaasappeltruffelchocolade en pure Kerstchocolade, en Kerst-macadamia’s. Voor dit bij elkaar betaalde ik € 7,- in plaats van € 11,60.

Werksverkauf Lindt Aachen (11)

Ook deze sinaasappelchocolade en pure chocolade met hazelnoten verdwenen in mijn mandje. Deze kostten samen € 3,- in plaats van € 5,-.

Werksverkauf Lindt Aachen (12)

Tenslotte kocht ik deze repen uit de Hello-lijn, voor € 4,50 in plaats van € 6,60.

Voor wie nu denkt dat mijn voorraadkast bomvol zit met chocolade; nee hoor. We hebben veel weggegeven aan familie. Met Lindt-chocolade is het voor mij zo dat ik er niet veel van eet, maar wel benieuwd ben naar nieuwe smaken. Vandaar dat ik de kleinere reepjes van 39 gram erg handig vond, omdat je dan kan proeven zonder dat het veel geld kost, en je zit niet vast aan een grote reep. Ideaal! ‘Helaas’ is niet alles er in een kleine verpakking, dus was het met bepaalde smaken toch nodig om een grotere verpakking te kopen, haha!

Tips:

 • Vanuit Nederland rijd je er naar toe via de A76. De eerste afslag na de grens moet je hebben: Aachen – Laurenberg / Herzogenrath.
 • Neem geen winkelkarretje. De gangpaden zijn niet al te breed en met een kar kan je niet snel bewegen. Neem gewoon een mandje (of twee als je met meerdere mensen bent) en doe daar je spulletjes in. Ben je van plan GROOT in te slaan, dan is een kar natuurlijk wel handiger maar hou er rekening mee dat je dan lastiger kan bewegen en vaak moet wachten op mensen.
 • Je kunt naast de fabriek parkeren. Het is de eerste anderhalf uur gratis, daarna betaal je. Wij hebben het dik binnen die tijd gered.
 • Heb je de smaak te pakken gekregen? Tegenover Lindt is er nog een Werksverkauf van Bahlsen. Daar worden cakes, koekjes, chocolade maar ook zoutjes en chips verkocht. Wij hebben afgelopen keer overgeslagen, maar ik ben daar al een paar keer geweest. De kortingen lopen daar op van 25-50% en daar geldt hetzelfde: standaardkorting, breuk, en kort houdbare producten. Er zijn nog meer Werksverkauf-mogelijkheden in Aken maar die heb ik niet bezocht. Alle adressen vind je hier.
 • Tasjes vergeten? Lindt verkoopt ook textieltasjes voor € 1,20 per stuk.
 • Is Aken toch te ver en heb je wel trek gekregen? In Batavia-Stad zit ook een outletstore van Lindt (weliswaar kleiner en minder hoge kortingen, maar toch).
 • De Lindt-Werksverkauf is te vinden op de Süsterfeldstraße 130, 52072 in Aken. In Adventstijd zijn de openingstijden ruimer dan normaal, en is er af en toe een koopzondag. Alle informatie vind je hier.
Print Friendly, PDF & Email

15 Comments on Lindt Werksverkauf in Aken

 1. Jessica
  November 10, 2014 at 7:49 am (9 years ago)

  Wat een leuk stukje! Zit je net achter je ontbijtje en zie je al die lekkere chocolade voorbij komen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar misschien toch maar eens een keertje gaan. Zitten veel leuke outlets in de omgeving zag ik in je link.

  Groetjes
  Jessica

  Reply
  • Margriet
   November 10, 2014 at 8:37 am (9 years ago)

   Hoi Jessica, wel leuk om te horen dat je dit las tijdens je ontbijt. 🙂
   Mocht je in de buurt wonen van Aken, of er toevallig eens in de buurt komen, dan zou ik het zeker aanraden! Aken is ook ‘gewoon’ om te shoppen leuk, en Zuid-Limburg heeft een schitterende natuur. Ik wil hier wel weer een (half)jaarlijks vast uitstapje van maken. 🙂

   Reply
 2. Niqui
  November 10, 2014 at 9:06 am (9 years ago)

  Super bedankt voor de gedetailleerde uitleg en de link.
  Eind december ga ik ff op en neer naar Aken en dan weet ik dus nu al waar ik me op kan verheugen!!
  Tot mijn vreugede zag ik bij de link ook Lambertz staan, die staan garant voor de originele Aachener Printen.
  Ik koop ze nu altijd in deze “vorweihnachtliche” tijd in de Duitse supermarkten,maar de echte originele van Lambertz zijn niet te evenaren!
  Echt iets om naar uit te kijken.
  -xxx-

  Reply
  • Margriet
   November 10, 2014 at 9:15 am (9 years ago)

   Leuk om te horen Niqui!
   Lambertz ken ik ook, die heeft inderdaad heerlijke koeken. We hebben nog Aachener Printen en Lebkuchen gekocht maar ik geloof niet van Lambertz dit keer. We zijn vanzelfsprekend ook nog even in een supermarkt geweest, haha.
   In het centrum van Aken, echt in het oude gedeelte van de stad, zit in ieder geval één Aachener Printen-winkeltje, ik denk van Lambertz. Echt heel leuk, maar aan de prijs. Tijdens het volgende bezoek moeten we de Werksverkauf van Lambertz ook maar even bezoeken!
   Heel veel plezier gewenst alvast tijdens je bezoek aan Aken, geniet er van!

   Reply
 3. Marita
  November 10, 2014 at 1:10 pm (9 years ago)

  Ik koop in het buitenland (Oostenrijk, Duitsland) altijd de Chili Chocolade van Lindt. Erg lekker!
  Helaas in Nederland niet (makkelijk) te vinden, dus ik maak dan zelf maar regelmatig chili-chocolade truffels!

  Reply
 4. sterck Hilde
  June 8, 2015 at 1:23 pm (8 years ago)

  Wij zijn er afgelopen vrijdag (5/6/15) voor de tweede keer geweest. Het is voor ons ook de chocolade hemel. Wij weten nooit goed wat te kiezen. Ik had well van elke soort een reep willen meenemen. (Vooral van de donkere soorten) Bonbons hebben we nog niet gekocht, misschien de volgende keer. De repen met noten (donker, melk en wit) waren in aanbieding: 99 cent ipv 2.99 euro. Daarvan hebben we natuurlijk enkele repen mee. We hebben ook 2 zakken mee met chocolade met een korte houdbaarheidsdatum. Maar zoals u terecht opmerkte, ook na die datum is de chocolade nog even lekker. Als we een vakantie in Zuid-Limburg plannen, staat Lindt altijd op ons programma. De hemel op aarde bestaat….

  Reply
  • Margriet
   June 10, 2015 at 2:25 pm (8 years ago)

   Wat leuk om te horen Hilde!
   Ik ben er ook recent nog geweest, op vrijdag 22 mei toen we ook weer in Limburg moesten zijn. Het viel me op dat het op vrijdag een stuk rustiger was dan op zaterdag. De laatste keer heb ik tiramisu-repen gekocht voor 99 cent, de zomerspecialiteiten (o.a. met mandarijn), kleine reepjes uit de Hello!-reeks om uit te delen (die liggen helemaal voorin bij de ingang), en 1 zak afgeprijsde chocolade voor mijn zus. Maar ik had inderdaad ook wel alles mee willen nemen. 🙂
   De repen met noten die je noemt zijn inderdaad ook erg lekker! Als je nog tips hebt voor de volgende keer hoor ik het graag. 🙂

   Reply
 5. Sandra
  July 24, 2015 at 9:23 pm (8 years ago)

  Oh wat een geweldige verrassing! Ik ben nog niet geweest, maar ga gelijk kijken hoe ver het rijden is. Idd niet om de hoek, maar zo te lezen de moeite waard. Ik ben enorme fan van Lindt. De allerlekkerste chocolade. En zoveel keus! Dat wordt een volle tas hihi…
  Wat ik maar niet begrijp is dat AL die soorten hier nooit te vinden zijn….zélfs niet op Lindt.com…toch wel vreemd eigenlijk!

  Reply
  • Margriet
   July 24, 2015 at 9:30 pm (8 years ago)

   Ja raar hè, ik heb laatst ook al gezocht op de Nederlandse website maar helaas staat daar niet alles op… Jammer is dat.
   Mocht je dit seizoen gaan, dan kan ik de zomerspecialiteiten aanbevelen, en dan met name de witte chocolade met kokos. Die vond ik het allerlekkerst, helaas had ik maar één reep meegenomen de laatste keer in Aken (dat was mei).
   Gelukkig vond ik die alsnog afgelopen week bij de Rewe in Emmerich, weliswaar niet met korting, maar dan kan ik er toch nog een keertje van genieten. 🙂 Veel winkelplezier gewenst alvast!

   Reply
   • Sandra
    August 16, 2015 at 1:27 pm (8 years ago)

    Ik ben nog niet geweest, het is 2u15 rijden….dus moet ik echt een keer plannen…misschien met vriendinnen…anders ben je nog duur uit met benzinekosten.
    Maar ik kwam gisteren bij de Action de mousse met hazelnoot tegen…1,89! Ook zo lekker! Vooral als ze in de koelkast heeft gelegen. :-p

    Reply
    • Margriet
     August 16, 2015 at 7:12 pm (8 years ago)

     Ja klopt, die heb ik ook zien liggen! 🙂 Ik heb ze vroeger al een keer gegeten, en vond die inderdaad erg lekker. Omdat ik nog een voorraadje Lindt heb, heb ik ze links laten liggen uit zelfbescherming. 😉

     Reply
 6. Sanne
  October 18, 2015 at 7:15 pm (8 years ago)

  Sinds ik dit artikel heb gelezen en je foto’s op Instagram voorbij heb zie komen wil ik hier al heen…ik ga aanstaande dinsdag! Woop, woop!

  Reply
  • Margriet
   October 18, 2015 at 8:20 pm (8 years ago)

   Oh, wat heerlijk! Geniet er van! Er zal nu vast al Kerstchocolade zijn, mmmmm! 🙂

   Reply

2Pingbacks & Trackbacks on Lindt Werksverkauf in Aken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *