Heel Holland Bakt Bakproducten (1)

Misschien heb je er op TV, in folders of in het nieuws al iets over voorbij zien komen: Albert Heijn heeft tijdelijk bakspullen te koop nu Heel Holland Bakt op TV is. De meningen zijn er over verdeeld. Zo schijnt omroep Max, dat HHB uitzendt, van niets te weten en wordt AH er van beschuldigd mee te liften op het succes van het bakprogramma. Tja. Hoe het achter de schermen geregeld is, zal me eigenlijk een zorg zijn. Ik vind het eerlijk gezegd wel makkelijk dat ik nu slechts mijn fiets hoef te pakken en lastig verkrijgbare zaken als bakvaste chocoladestukjes vind in een gewone supermarkt. Ik heb dus het één en ander gekocht!

Heel Holland Bakt Bakproducten (2)

De eerder genoemde bakvaste chocoladestukjes vind ik enorm fijn, vooral in koekjes. Als ik ze nodig heb kan ik ze nergens vinden, en omdat ik (nog) geen pas heb voor groothandels als Sligro en Makro, kan ik ze daar ook niet kopen. Dat AH ze nu heeft in melk en puur, vind ik erg prettig. Ik heb de chocoladechunks dan ook groot ingeslagen zodat ik even vooruit kan. Ook zijn er chocoladedruppels te koop om te smelten. Deze heb ik alleen in puur gekocht. De chunks zijn €2,99 per pak, de druppels €3,19. De chunks heb ik overigens al geprobeerd in een recept dat binnenkort online komt, en ze bevallen me uitstekend!

Heel Holland Bakt Bakproducten (3)

Er zijn diverse soorten bloem. Zeeuwse bloem en roggebloem heb ik eigenlijk nog nooit gebruikt, maar ik heb genoeg bakboeken met recepten die hier specifiek om vragen. Meestal kan je dan ook wel gewone bloem gebruiken maar dat het nu zo makkelijk verkrijgbaar is, kon ik niet negeren. De Zeeuwse bloem is €1,29, de roggebloem €1,09. Ik weet nog niet zeker wat ik er mee ga maken, daar fantaseer ik nog lekker even over verder. De decoratiesuiker op de foto is een soort poedersuiker, echter zit hier een klein beetje plantaardig vet en zetmeel in zodat de suiker niet oplost als je het over cake strooit. Normaal gebruik ik poedersuiker om tulbanden te bestrooien maar ik wil weleens testen hoe dit precies werkt. De decoratiesuiker is €2,49.

Heel Holland Bakt Bakproducten (4)

En ik kocht chocoladekrullen. Die kan je natuurlijk zelf maken met een scherp mes en een brok koude chocolade, maar ik vind het ook weleens makkelijk om een pakje te gebruiken, bijvoorbeeld op mijn banoffee pie. De chocoladekrullen kosten €2,69. Amaretti’s zijn aardig makkelijk verkrijgbaar maar nu ik ze toch zag, heb ik die ook in mijn mandje gegooid. Deze zijn €1,49.

Tot zover mijn aankopen! Er was echter nog veel meer.

Heel Holland Bakt Bakproducten (5)

Toen de producten vorige week maandag in de winkel kwamen, ben ik direct gaan kijken bij de Albert Heijn die het dichtst bij mijn huis is, in Baarn. De winkelmedewerkers hadden daar flink de handen uit de mouwen gestoken, want er was een mooi bakeiland gemaakt in het midden van de winkel. Je kòn er gewoon niet omheen. Ze hadden -heel slim- niet alleen de nieuwe, tijdelijke producten op de tafel gezet, maar ook producten die normaal elders staan zoals nootjes, rozijnen, en bakmixen van het eigen merk. Hoewel ik niet anti-pakjes-en-zakjes ben, ben ik geen groot fan van mixpakjes voor bavaroise of gele room. Die heb ik dan ook links laten liggen. Er zijn er momenteel genoeg in deze lijn, van gevulde koeken tot mix voor luxe brood.

Heel Holland Bakt Bakproducten (6)

Het duurde  even voor ik alles in me opgenomen had en kon besluiten wat ik precies wilde. Online en in de folder had ik al het één en ander gezien, maar in de winkel zag ik nog veel meer. Ik denk dat ik wel tien rondjes om het bakeiland heb gelopen om alles te checken, haha.

Heel Holland Bakt Bakproducten (7)

Ik heb mezelf een beetje moeten bedwingen, want er was ook veel non-food te koop. Prachtige bakvormen van speciale brownievormen tot tulbandvormen, theedoeken, ovenwanten, afkoelrekjes voor taarten, maatbekers, houten lepels, schorten, koekvormpjes, spuitzakken; het bakeiland was werkelijk een klein paradijs voor bakliefhebbers.

Heel Holland Bakt Bakproducten (8)

Omdat de prijzen me echter een beetje tegenvielen, heb ik geen non-food-artikelen gekocht. Met enige pijn in mijn hart legde ik de brownievorm terug. Het design is prachtig met de speciale handgreepjes, maar 8 euro vond ik teveel omdat ik al een Ikea-vorm heb, weliswaar simpeler, in precies dezelfde maat. Het wegzetten van de tulbandvorm vond ik ook niet makkelijk. Zomaar 20 euro uitgeven in de supermarkt aan een tulbandvorm is me net te gortig, hoe mooi de vorm ook is. Ik weet ook niet of de vorm kwalitatief even goed is als Nordic Ware, waar mijn andere tulbandvormen van zijn. Qua design deed de tulbandvorm van AH me overigens ook wel héél erg denken aan de Fleur De Lis-vorm van Nordic Ware…

Ik hoop dat de meeste AH’s het een beetje hebben aangepakt als de AH in Baarn, en de tijdelijke producten mooi hebben gepresenteerd. Bij de AH in Spakenburg was het in ieder geval een treurige bedoening; er was geen bakeiland maar de producten lagen her en der door de winkel (en het assortiment was ook om te huilen).

Bak jij graag en heb je net als ik soms moeite met het vinden van de juiste producten, check dan ook eens het assortiment van jouw AH. Het Heel Holland Bakt-assortiment is tijdelijk verkrijgbaar van 15 september tot en met 12 oktober 2014, en op = op.

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments on Heel Holland Bakt-bakproducten

 1. NIqui
  September 26, 2014 at 7:17 am (9 years ago)

  Bij ons was het niet echt uitnodigend uitgestald,hoor.
  Als bakfanaat ben ik er ook meteen op afgestapt,maar ik heb niks gekocht.Het stelde me allemaal een beetje teleur, het was het allemaal net niet in mijn ogen.
  Ik ben natuurlijk verwend want ik koop net als jij regelmatig over de grens en dan denk je wel 3x na.
  Sowieso had ik me begin 2014 gezworen dit jaar geen nieuwe bakvormen te kopen ( ik heb er veel te veel!)en dat heb ik tot gisteren volgehouden.Toen zag ik een kerst-koekjesmal bij de Tedi voor 1 euro,waar je in 1x 25 koekjes uitdrukt.Of het iets is,moet ik nog gaan checken,maar over zoiets kleins kan ik me heel erg verheugen en die ga ik dit week-end uitproberen.
  Het houdt een mens van de straat…;-)
  -xxx-

  Reply
 2. Mirne
  September 26, 2014 at 9:48 am (9 years ago)

  Oeh, chocoladedruppels zijn wel handig!

  Reply
 3. Soraya
  September 27, 2014 at 9:26 am (9 years ago)

  Ik vond het net als jij ook best prijzig.
  Maar ik heb wel al bakvormen van de Albert Heijn en die bevallen goed. Ik heb er geen van nordic ware dus ik kan niet zeggen of ze kwalitatief gelijk zijn, maar degene die ik heb (kleine springvormen van ongeveer 12 cm doorsnee) zijn erg fijn.

  Ik kocht ook de zeeuwse bloem en twijfel nog over de roggebloem, ik heb ook wat recepten liggen die ik wil proberen en specifiek om deze soorten bloem vragen. Ik ben heel benieuwd hoeveel het uitmaakt voor t resultaat. Normale bloem versus deze bloem.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *