Kokoswaterijsjes (1)

Ik heb nog een recept bedacht met Vita Coco Kokoswater. De afgelopen dagen was het lekker warm, dus de perfecte gelegenheid om eens te experimenteren met het maken van… ijsjes!
Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn Duitse broer en schoonzus ijsvormpjes, en die komen nu uitstekend van pas. Ik kreeg Calippo-ijsvormpjes van de Duitse winkel Tchibo, maar in Nederland zijn ze ook verkrijgbaar bij Blokker.

Ingrediënten:

 • 100 ml kokoswater naar keuze (ik koos Acai-Granaatappel)
 • 1 banaan
 • 1 kiwi
 • 1 pruim

Bereidingswijze:

Dat is eigenlijk vrij simpel; ontdoe de banaan en kiwi van hun schil, ontpit de pruim en doe al het fruit in stukjes in een hoge maatbeker, samen met het kokoswater. Laat de staafmixer er even op los gaan tot alles is gepureerd. Dit levert ongeveer 400 ml aan vloeibaar fruit op. Giet het dan in ijsvormpjes en zet ze minstens 6 uur koud weg in de vriezer.

Kokoswaterijsjes (2)

Tips:

 • Varieer lekker met fruit en verschillende smaakjes kokoswater. Ook diepvriesfruit is heel geschikt.
 • Calippo-vormpjes zijn niet verplicht, het werkt ook prima in klassieke ijsvormpjes met een stokje. Heb je die niet in huis, dan kan je ook ijsjes in plastic bekertjes maken met een houten stokje er in, of in Danone-vormpjes.
 • In de Calippo-vormpjes gaat ongeveer 80 ml, je kunt met dit recept dus 4 ijsjes maken en dan hou je nog een slokje gepureerd fruit over voor jezelf.
 • Schillen van de pruim is niet nodig, dit levert juist mooie kleurrijke stukjes op in je ijsje.
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on Fruitijsjes met kokoswater

 1. Hester
  March 31, 2014 at 10:17 pm (10 years ago)

  Origineel recept! Vooral die vormpjes zijn ook tof.

  Reply
 2. Olga
  April 2, 2014 at 12:16 pm (10 years ago)

  Hey there! You are already on Volrecepten.nl and I wonder if you would also like to share your content on the Belgian page. If this sounds good to you, please, visit Volrecepten.be and add your blog through the top blogs section 🙂
  Hope to see you there soon!
  Have a nice day

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *