Serviesshop.com (1)

Mensen die mij wat beter kennen of mijn ‘About Me’ pagina hebben gelezen, weten het ondertussen: ik ben gek op servies. Voor er al te hard gelachen gaat worden: ik kan er niets aan doen, ik heb de liefhebberij geërfd. Ik vermoed dat het een genetisch bepaald ding is, de oma van mijn vaders kant, Grietje (ik heet niet geheel toevallig Margriet), was namelijk wild van servies. Ze bezat massa’s tuttige Engelse theekopjes en schotels met veel tierlantijntjes en bloemetjes. Die werden echter niet gebruikt, ze stonden voor de sier in de kast en ik mocht er naar kijken maar er absoluut niet aan zitten. Familie kreeg koffie in een saaie witte mok en ik kreeg altijd een hardplastic beker voor mijn limonade. Vermoedelijk had ze al vrij snel door dat het met mijn motoriek onverantwoord is om porselein in de buurt te hebben. Alleen hoog bezoek (lees: de dominee) had af en toe de eer om het dure porselein te mogen gebruiken.

Als kind lachte ik er om. Want wat was er nu zo mooi aan die theekopjes? Theekopjes waren toch vooral functioneel en het maakte toch niet uit hoe ze er uit zagen? Ik begreep niet waarom mijn oma al die kopjes had, laat staan dat ze achter glazen deurtjes stonden.

Serviesshop.com (2)

Inmiddels, het zal de leeftijd zijn, weet ik beter. Een paar jaar geleden kreeg servies ineens een enorme aantrekkingskracht op mij. Van ‘het moet functioneel zijn’ sloeg ik om naar ‘hoe tuttiger hoe beter’. Ik wist niet wat me overkwam! Het begon met een paar mokken van Pip Studio die via een spaaractie bij elkaar te verzamelen waren. Ik liep achter de feiten aan omdat de betreffende supermarkt toen nog niet in ons dorp zat, en zag het pas later op blogs toen de spaaractie al lang voorbij was. Gelukkig waren 5 van de 6 mokken nog los te koop, en de laatste mok (waar het me eigenlijk om ging omdat ik die zo mooi vond) scoorde ik alsnog op Marktplaats.

Toen ik me realiseerde dat ik servies tweedehands had gekocht en dat ik in totaal 70 kilometer had gereden voor een stel mokken, kon ik niet anders dan vaststellen dat de liefde voor servies blijkbaar genetisch overdraagbaar is en ik onbewust in de voetsporen was getreden van mijn oma. Maar de schrik zat er vooral goed in toen ik merkte dat ik de mokken te mooi vond om te gebruiken en ze achter glas zette…

Serviesshop.com (3)

Afgelopen week stond ik mezelf toe om mijn servies weer eens aan te vullen, onder andere om het servies dat ik voor OverEten.com gebruik, te kunnen afwisselen. Ik deed een bestelling bij ServiesShop.com, een webwinkel waar fans van servies helemaal los kunnen gaan. Ruiten en stippen, kleurig en bont, vogeltjes en bijtjes, roze en bloemetjes, alles is er aanwezig. Pip Studio kende ik natuurlijk al en is bij mij zeer geliefd, At Home With Marieke kende ik niet maar sluit qua kleur en ontwerp naadloos aan op wat ik mooi vind. Het is dan ook geen verrassing dat mijn bestelling vooral bestond uit vrolijk, fleurig, knus en gezellig servies, een combinatie van spullen van At Home With Marieke en Pip Studio.

Serviesshop.com (4)

Hou je echter van minder bont servies maar van strak, dan heeft ServiesShop.com ook meer dan genoeg keuze. VT Wonen servies is strak, rustig, modern en minder kleurig. Wedgwood is tijdloos, roomwit, en wereldberoemd. Dus eigenlijk kan iedereen goed slagen bij ServiesShop.com, wat zijn of haar smaak ook is.

Mijn bestelling bestond uit:

 • Pip Studio Love Birds thee-set roze
 • Pip Studio Love Birds melkkannetje
 • Pip Studio Love Birds suikerpotje
 • Pip Studio Blossom Rose gebaksbordje
 • Bordje ‘Sarah’ van At Home With Marieke in 3 verschillende kleuren

Ik ben ontzettend happy met mijn nieuwe servies, maar ik ben ook erg tevreden over de service van ServiesShop.com. Ik had de bestelling binnen een dag in huis. Vrijdag bestelde ik en zaterdag al werd er een joekel van een doos bezorgd. Alle spulletjes waren uiterst zorgvuldig in meerdere lagen bubbelplastic verpakt en konden zelfs in de doos geen kant op. Maak je dus geen zorgen dat je bestelling beschadigt tijdens het vervoer, alles wordt zo goed verpakt dat het heel aankomt. En ook de snelheid waarmee de bestelling verzonden werd: top.
Er is één minpuntje; de suikerpot en het Blossom Rose gebaksbordje bleken niet op voorraad te zijn. Ik kreeg daar echter direct bericht over, en ook over de verwachte leverdatum. Zo’n bericht stel ik op prijs want dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben. En nu heb ik nog iets om me op te verheugen!

Serviesshop.com (5)

Mijn oma heeft mijn veranderde mening ten opzichte van servies helaas niet meer mogen meemaken, maar ik weet zeker dat vooral mijn Pip Studio servies haar goedkeuring zou hebben gehad. Er staan immers vogeltjes op en mooie bloemen, en het is porselein.
Ik vind het een mooie nagedachtenis. Terugdenken aan Oma Grietje met haar theekopjes, terwijl ik mijn eigen prachtige servies afstof, en weer achter de glazen kastdeurtjes zet.

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments on Servies van ServiesShop.com

 1. Hester
  August 30, 2013 at 7:52 pm (10 years ago)

  Leuk geschreven! Ik snap de liefde ook nog niet helemaal, maar het ziet er in elk geval leuk uit!

  Reply
  • Margriet
   August 30, 2013 at 11:18 pm (10 years ago)

   Dankjewel! Misschien komt de liefde voor servies bij jou later nog. 🙂 Al ken ik ook genoeg vrouwen die er weinig om geven en gewoon standaard wit Ikea-servies hebben hoor! Ook wel handig, scheelt een boel geld. 😉

   Reply
 2. PJ - Nombelina
  August 30, 2013 at 11:28 pm (10 years ago)

  Mooi dat Pip serviesje! Ik heb vandaag mijn bestelling binnen gehad, maar deze was ook nog niet compleet. Ga er een artikel over schrijven als ik alles compleet heb :). Ik heb Miss Blackbirdy en Pip geshopt.

  Reply
  • Margriet
   August 30, 2013 at 11:35 pm (10 years ago)

   Ooeeh ik ben benieuwd naar jouw bestelling! Bevalt het? Hopelijk is de rest snel binnen. Mijn ontbrekende onderdelen zijn er eind september en tegen die tijd zit ik weer in Duitsland voor een bruiloft dus komt er weinig van bloggen. Vandaar dat ik het nu al deed, en ook omdat ik zo moeilijk kon wachten. Ben echt stiekem een beetje verliefd geworden op het servies. 🙂 De details, de kleuren, de vogeltjes… Echt helemaal geweldig.

   Miss Blackbirdy vind ik ook erg leuk, maar dat kan ik qua stijl slecht combineren met de rest van mijn servies. Pip combineert makkelijker, aangezien ik ook uit andere collecties Pip-servies heb. 🙂

   Reply
   • PJ - Nombelina
    August 31, 2013 at 11:34 am (10 years ago)

    Ik vind het erg mooi ja. Ik krijg nog een bordje, ook eind september. Heb de rest veilig weggezet. Ben bang dat ik voor die tijd wat breek :D.

    Jouw foto’s zien er trouwens veel mooier uit dan op de site. Zou het stiekem ook wel willen hebben.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *