Pestovlinders (1)

De bladerdeeg-gekte is hier nog niet over! Ik zag een filmpje van Laura Vitale waarin ze pestovlinders maakte en dat zag er zo lekker uit dat ik niet kon wachten om ook de keuken in te gaan.
Ik had niet alle ingrediënten die Laura gebruikte in huis, maar wel ingrediënten die er prima bij pasten, dus maakte ik mijn eigen versie die ook ontzettend lekker bleek! Heerlijk als aperitiefhapje, of ‘s avonds bij een borrel.

Pestovlinders (2)

Ingrediënten (voor 8 vlinders)

  • 1 plak langwerpig bladerdeeg (Lidl)
  • 1 eetlepel pesto
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 2 flinterdunne plakjes salami
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 1 ei (geklutst met een beetje water)

Pestovlinders (3)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Laat het plakje bladerdeeg volledig ontdooien. Besmeer de bovenkant met de pesto maar laat de randen vrij. Verdeel de plakjes salami over het bladerdeeg. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en verdeel ook deze over het bladerdeeg. Strooi tenslotte nog de kaas er over heen.
Besmeer de randen van het bladerdeeg met ei (het handigst is om dit met een kwastje te doen). Rol het bladerdeeg op vanaf beide korte kanten, naar het midden toe. Als de 2 kanten elkaar raken ‘verbind’ je ze door ze wat aan te duwen en er wat geklutst ei op te strijken. Besmeer de rol aan de buitenkant ook nog met ei en snij er plakken van, van ongeveer 1,5 centimeter dikte. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant van de plakjes ook met ei. Zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen, ze zetten in de oven nog iets uit.

Pestovlinders (4)

Bak de pestovlinders in ongeveer 15 minuten af in de oven maar hou ze in de gaten, bladerdeeg kan eenmaal warm vrij snel verkleuren naar te donker. Hou je oven dus in de gaten.
Laat ze na het bakken iets afkoelen voor je ze eet, eenmaal afgekoeld proef je de verschillende smaken beter en zijn ze nog lekkerder.

Pestovlinders (5)

Tips:

  • Nee, ik heb geen aandelen bij Lidl, maar ik ben gewoon ontzettend gek op de winkel omdat ‘ie zo lekker budgetproof is. Alle ingrediënten die ik gebruikte komen bij Lidl vandaan. Natuurlijk kan je de ingrediënten ook elders vinden maar dan is de kans groot dat je meer betaalt.
  • Je kunt de pestovlinders van tevoren maken. Volg alle hierboven beschreven stappen maar steek de vlinders in de vriezer in plaats van in de voorverwarmde oven. Laat ze voor je gaat bakken ontdooien.
  • Varieer met verschillende ingrediënten. Laura gebruikte spinazie en ham, ik gebruikte salami en liet de spinazie weg. Ook wat betreft de kaas kan je nemen wat je wilt (ik had nog geraspte oude kaas dus gebruikte ik die). En een vegetarische versie maak je eenvoudig door het vlees weg te laten.
  • Hier vind je Laura’s video en recept!
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *