Rocky Road Fudge (1)

Deze maand heb ik voor het eerst meegedaan aan de Foodblogswap. Dat houdt in dat verschillende mensen met een bak- of kookblog iets maken van een andere blog, maar van tevoren weet je niet van welke blog je iets mag maken.
Ik kreeg de blog van Carola toegewezen en daar was ik heel blij mee, aangezien Carola heerlijke baksels op haar site heeft staan. Het was dan ook lastig kiezen! Toen ik het recept van Rocky Road Fudge zag staan was ik echter verkocht. Ik ben gek op fudge en deze variant had ik nog niet eerder gemaakt. Ik heb haar recept naar mijn smaak wat aangepast. Na het maken van het recept ben ik nog steeds erg tevreden over mijn keuze, want de fudge is werkelijk heerlijk!

Rocky Road Fudge (2)

Ingrediënten:

 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 400 gram witte chocolade
 • 100 gram amandelen zonder vliesje
 • 50 gram walnoten
 • 40 gram gekonfijte aardbeien
 • 40 gram gekonfijte kersen
 • 50 gram gedroogde abrikozen
 • 2 handjes minimarshmallows

Rocky Road Fudge (3)

Bereidingswijze:

Neem een bakvorm (bijvoorkeur vierkant of rechthoekig) en bekleed deze met bakpapier.
Hak alle noten en stukjes fruit in stukjes en zet deze apart. Vermeng het met de marshmallows in een mengkom.
Hak de chocolade in stukjes en doe deze samen met de gecondenseerde melk in een steelpannetje. Zet deze op een zo laag mogelijk vuurtje en roer constant terwijl je de chocolade en gecondenseerde melk verhit. Dit is heel belangrijk omdat het mengsel anders snel verbrandt. Zorg ervoor dat je ook de bodem goed raakt met de houten lepel (of pannenlikker).
Haal zodra de chocolade is gesmolten en je een egaal mengsel hebt, de pan van het vuur en giet het mengsel over de noten, marshmallows en stukjes fruit. Roer dit stevig door zodat alles goed vermengd is. Stort het mengsel daarna in de met bakpapier beklede bakvorm en strijk het aan de bovenkant zo glad mogelijk. Laat de bakvorm een half uurtje op het aanrecht staan, en zet het daarna in de koelkast zodat de fudge helemaal stijf kan worden.

Rocky Road Fudge (4)

Tips:

 • Carola gebruikte vrolijke lepeltjes voor haar fudge. Deze had ik echter niet dus heb ik het gewoon in vierkante stukjes gesneden. Omdat mijn bakvorm tamelijk klein is, is mijn fudge hoger en heb ik er kleinere stukjes van gesneden. De fudge is namelijk erg machtig! Snijd er niet te grote stukken van.
 • Je kan zoveel variëren als je wilt. Gebruik andere noten, andere vruchten, melk- of pure chocolade… de mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Ik kocht mijn gekonfijte en gedroogde vruchten op de Rotterdamse markt bij een zuidvruchtenkraam.
Print Friendly, PDF & Email

4 Comments on Foodblogswap: Rocky Road Fudge

 1. Leonie
  June 29, 2013 at 1:31 pm (10 years ago)

  Wat een heerlijk recept! Hoe geef je je eigenlijk op voor een foodblogswap? Klinkt leuk!

  Reply
  • Margriet
   June 29, 2013 at 7:27 pm (10 years ago)

   Hoi Leonie,
   dat gaat via deze besloten Facebook-groep: https://www.facebook.com/groups/356890274408843/
   Zo te zien heb jij ook een kookblog, dus dan kan je aanvragen lid te worden van de Facebook-groep. Zodra een beheerder je toegang heeft gegeven kan je de berichten zien. Als je dat binnen een paar dagen doet, kan je denk ik zo al mee doen aan de foodswap van juli. 🙂 Het is erg leuk om te doen!

   Reply
   • Leonie
    July 5, 2013 at 2:05 pm (10 years ago)

    Superbedankt voor je antwoorden. Ik ga me gelijk aanmelden, heel leuk dat je dit wilde delen en misschien zien we elkaar nog tijdens de swaps!:)

    Reply
 2. Marita
  July 5, 2013 at 10:31 am (10 years ago)

  Dit ziet er weer erg lekker uit! Alleen jammer dat noten en gedroogde vruchten zo duur zijn in de supermarkt.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *