Laatst hebben mijn collega’s en ik een enorm plezierig teamuitje gehad. Ik had de opdracht gekregen een leuke activiteit te regelen, als het maar geen paintballen, bowlen of steengrillen was. Ik kwam uit op een kookworkshop, namelijk tapas maken bij het GrachtenAtelier in Utrecht (tja, dat krijg je als een foodblogger een teamuitje mag organiseren…).

Het bleek ontzettend leuk te zijn! Op een sfeervolle locatie direct aan de gracht, kookten we met zijn allen diverse gangen, waarna we het aan een schitterend gedekte tafel konden opeten. Het koken deden we samen of alleen. Omdat we kookten onder leiding van een culinair adviseur kon het niet mis gaan, hij was namelijk ten alle tijde beschikbaar om vragen te beantwoorden, of je te helpen. We maakten onder andere courgettesoep, pastasalade, gamba’s met knoflook, gehaktballetjes in heerlijke saus, speciale brownies met Amaretto, en nog veel meer.
Ik vond het reuze gezellig en leerzaam. Het samen koken met collega’s, elkaar helpen, en weer een andere kant van elkaar leren kennen, is erg tof. Ook het eten daarna was heel fijn, en lekker. De workshop duurde in totaal 3,5 uur, maar de tijd vloog om, zo leuk was het.Absolute pluspunten:

 • De recepten zijn helder en duidelijk, ook mensen met minder kookervaring kunnen deze volgen.
 • De keuken is groot, netjes en schoon, en praktisch ingedeeld.
 • De algehele ambiance. Passende muziek, een sfeervol gedekte tafel, alles klopte.
 • De begeleiding. Weet je precies wat je doet, dan kan je lekker je gang gaan, maar heb je hulp nodig, dan staan ze klaar om je te helpen. Ideaal!
 • Het contact vooraf met de mensen van het GrachtenAtelier is erg prettig, op al je vragen krijg je snel een antwoord. De communicatie is heel goed en ze denken erg met je mee.
 • Er wordt rekening gehouden worden met eetwensen. Vegetariërs, moslims en mensen met een dieet kunnen over het algemeen gewoon meedoen. Zo werden de spekjes uit de courgettesoep apart geserveerd zodat dat geen probleem is voor mensen die geen varkensvlees eten. Ook kan je als niet-drinker prima een niet-alcoholische versie van de brownies maken. Van tevoren wordt er naar eetwensen en diëten gevraagd zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • Naderhand krijg je de recepten mee zodat je thuis kan nagenieten van de fijne avond.

Ik kan het GrachtenAtelier, en de activiteit op zich, alleen maar aanraden. Tenslotte eet iedereen graag, en het koken en eten met je collega’s is gewoon erg leuk. Dus, wil je ook een originele activiteit ondernemen in Utrecht met collega’s, vrienden, familie of wie dan ook, overweeg dan eens deze of één van de andere leuke workshops van het GrachtenAtelier!

Het GrachtenAtelier is gevestigd aan de Oudegracht 185 in Utrecht, en de tapas workshop vond plaats op hun tweede vestiging op nummer 207. Op de website van het GrachtenAtelier vind je alle informatie.

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments on Teamuitje: Tapas workshop

 1. Liliane
  July 19, 2012 at 11:57 am (11 years ago)

  Dat lijkt me heel gezellig om te doen. Handig ook dat ze zich bezighouden met dieetwensen, even ervan uitgaande dat dat ook allergieën zijn 😉

  Reply
 2. Michel den Daas
  December 20, 2013 at 12:55 pm (10 years ago)

  Vorige week hebben we met het team van Pienk een kook- workshop gevolgd bij het Grachtenatelier. Het advies was om in de Springweg-garage te parkeren en dat was niet zo’n goed idee: een wachttijd van 45 minuten, waardoor een deel van de groep later kwam. Dit werd door de gastheer niet op prijs gesteld en hij liet dit duidelijk blijken. Tevens gaf hij aan geen minuut langer te zullen gaan blijven en we haast moesten maken met koken….

  De gastheer wist wel iets van de recepten, de rest van de crew niet. De begeleiding was daardoor erg summier. De ingrediënten waren niet erg vers, waardoor het eindresultaat niet heel lekker was. Vrij snel nadat we uitgegeten waren werd ons verzocht te vertrekken. Even na borrelen was niet de bedoeling.

  Kortom: een ontevreden klant die dit later ook via een evaluatie heeft gemeld. De reactie daarop was dat dit niet eerder voorgekomen was (alsof wij gek zijn) en dat je als klant ook wel op tijd moest komen. Mmmm, niet echt de klantvriendelijke reactie waarop we gehoopt hadden.

  Wij zullen hier nooit meer heen gaan. #slechtekwaliteit/prijsverhouding

  Reply
  • Margriet
   December 20, 2013 at 1:59 pm (10 years ago)

   Dag Michel,

   Wat jammer dat jouw ervaringen met het Grachtenatelier negatief waren. Zonde, want een kookworkshop kan zo leuk zijn. Wij vonden het echt een heel gezellig en smakelijk uitje.

   Wij hebben gebruik gemaakt van het OV, omdat ik uit ervaring weet dat het parkeren in de Utrechtse binnenstad een regelrecht drama kan zijn. Mocht je het ooit opnieuw willen proberen, dan zou ik je ook willen aanraden om het OV te kiezen. Dan heb je als bonus nog een mooie wandeling van en naar het station, en is een wijntje geen probleem. 😉

   Onze ervaringen zijn echt anders, het eten was vers, en de begeleiding was echt professioneel te noemen. Ook zijn we niet ‘weg gekeken’ na het eten, toen we na borrelden.
   Overigens vind ik dat het Grachtenatelier niet verantwoordelijk is voor de problemen met het parkeren. Het is een vervelende samenloop van omstandigheden, maar naar mijn mening niet hun schuld.

   Ik waardeer het dat je de moeite hebt genomen om een berichtje achter te laten en je ervaringen te delen, en wens je verder een fijne dag. Volgende keer hopelijk beter.

   Met vriendelijke groet,

   Margriet

   Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Teamuitje: Tapas workshop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *