Oliebollen van Richard Visser (1)

Aan het eind van de ochtend hadden mijn vriend en ik wel trek in een oliebol, en het toeval wilde dat we nèt langs een mooie oliebollenkraam liepen.
We sloten aan in een lange rij die vlot doorstroomde, en eenmaal aan de beurt lazen we op een poster dat de oliebollenkraam een imposante hoeveelheid eerste plaatsen en top 10-plaatsen had gehaald in de oliebollenlijst van het AD. Dat wisten we niet eens van tevoren!

Oliebollen van Richard Visser (2)

We kochten er vier oliebollen die we thuis meteen hebben opgesmikkeld. We hebben ook gecheckt hoe hoog de oliebollenkraam dit jaar was geëindigd, want dat stond nog niet op de poster. Ze bleken dit jaar te zijn geëindigd op de tweede plaats. En wat ons betreft absoluut een verdiende plaats! De bol is luchtig, zoet maar niet tè, en de korst is lekker knapperig. Precies zoals een oliebol hoort te zijn. Ik had er nog wel meer gelust!

De oliebollenkraam van Richard Visser is te vinden op de Vierambachtsstraat / Heemraadssingel in Rotterdam. Schrik niet als er een lange rij staat, de verkopers werken razend snel en je bent zo aan de beurt. De complete oliebollenlijst van het AD vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments on Oliebollen van Richard Visser

 1. Caroline Brouwer
  December 30, 2012 at 3:01 pm (11 years ago)

  Ik heb ze gisteren van nr.20 geproefd in Wateringen (daar woon ik vlakbij), was geen goede ervaring, wat een vette hap zeg! Mijn man heeft de oliebol (of moet ik zeggen vetbol) halverwege in de vuilnisbak gekieperd. De dag ervoor had ik eentje van de plaatselijke bakker, Roodenrijs, die op 26 was geëindigd; die was veel en veel beter! Zelf bakken blijft toch het lekkerst!
  Fijne jaarwisseling!

  Reply
  • Margriet
   December 30, 2012 at 3:48 pm (11 years ago)

   Hè jakkes, vette oliebollen zijn niet lekker nee. Deze waren gelukkig niet zo vet.
   Zelf bakken doe ik al een aantal jaar niet meer vanwege de rommel, en mijn ervaring is dat als je een aantal uur oliebollen hebt gebakken, je ze naderhand niet meer wilt eten.
   Gelukkig maakt mijn moeder ze wel, vooral vers vind ik die het lekkerst.

   Fijne jaarwisseling en een heel goed nieuw jaar gewenst! 🙂

   Reply
 2. Lydia
  December 30, 2012 at 11:36 pm (11 years ago)

  Toen ik nog bij mijn ouders woonde, kwam er altijd een goede vriend van mijn vader langs met zelfgebakken oliebollen, appel- en ananasbeignets. En dan niet één zakje, maar genoeg om een weeshuis mee te voeden. Ik bedenk me nu pas hoe ik die fantastische oliebollen van hem dit jaar moet missen . . .
  Ik denk dat we dit jaar de oliebollen op de markt halen, en dan maar hopen dat ze te bikken zijn. 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *