Ikea is niet alleen een winkel voor mensen die nieuwe meubels nodig hebben. Ikea biedt zoveel meer! Voor mensen die zoals ik van lekker eten en van bakken houden, is de Ikea ook erg fijn. Tijdens mijn laatste bezoek kocht ik er de volgende bakgerelateerde artikelen.

Stäm maatschepjes. Deze waren zo goedkoop, en ik zit vaak genoeg te pielen met theelepels en eetlepels als ik maar een paar gram bakpoeder of iets dergelijks nodig heb. Met deze maatschepjes is dat verleden tijd!

Bakvorm Drömmar. Een fijne rechthoekige bakvorm van 20 x 26 centimeter. Ideaal voor plaatkoek, brownies, of fudge. En nog goedkoop ook! Ik heb hem nu al meerdere keren gebruikt en ben er erg blij mee.

Arv Bröllop Serveerschaaltjes. Deze kon ik niet laten liggen. Het glaswerk is zo snoezig en leuk. De foto doet het glaswerk geen recht, in het echt zit er namelijk een heel leuk werkje in het glas. Erg leuke schaaltjes om bonbons op te presenteren.

Arv Bröllop Taartschotel met stolp. Toen ik deze zag, was ik om. Ik heb al een schitterende taartschotel van Riverside, maar vooral op verjaardagen of feestjes kan ik nog wel een taartschotel gebruiken. Deze vond ik prachtig, maar vooral de stolp er over heen is praktisch. Zo blijft je gebak ook nog eens goed! Ook in dit glas zit een schitterend werkje. Ik ben superblij hiermee en vind het een echte aanrader!

Tripp trommel (set van 3). Helaas niet meer te krijgen nu, volgens mij waren deze trommels onderdeel van de kerstcollectie. Ik kocht ze voor € 4,99, dat is 2 euro minder dan de oorspronkelijke prijs. Dat het motiefje erg Kerst-ig is maakt me niet uit, ik heb er weer wat koektrommels bij!

Ook de Food-afdeling is de moeite waard:

Dubbla Chokladflarn. Alleen al van het uitspreken krijg ik trek in deze koekjes. Heerlijke haverkoekjes met chocolade. Omdat de doos zo enorm groot is koop ik hem praktisch nooit, anders gaat het geheid mis en is de doos binnen een middag leeg.

Tårta Chokladkrokant
Omdat ik zelf altijd taart bak haal ik het niet vaak, maar deze is wel heel erg lekker!

Kanelbullar. Heerlijke kaneelbroodjes die ook in het restaurant verkocht worden.

En, als je na het shoppen en lopen moe bent geworden, kan je voor een prikkie lekker eten bij Ikea. Of je nu een snelle hap wilt halen als een hotdog, of een volledige warme maaltijd; het kan allemaal. Het is zowel lekker als goedkoop, en koffie, thee en frisdrank mag je gratis bijvullen. Ideaal!

Het moge duidelijk zijn, ik ben fan van Ikea! Mijn favoriete vestigingen zijn de Ikea in Amersfoort en Delft. Die in Amersfoort is lekker groot en goed bereikbaar, en de Ikea in Delft is een Concept Center waardoor je er met regelmaat dingen tegenkomt die in andere vestigingen (nog) niet verkrijgbaar zijn. Zijn er meer mensen fan van de (bak)spulletjes bij Ikea?

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments on Favoriete shops: Ikea

 1. Lydia
  February 6, 2012 at 1:12 pm (12 years ago)

  Het had niet veel gescheeld, of in mijn vorige woonplaats was er een IKEA gekomen. (Maar niemand in het dorp had zin in de enorme traffic jam die erbij komt kijken, dus helaas.) Ik kom nu regelmatig bij Xenos, maar die hebben niet half zo’n leuke en uitgebreide collectie als IKEA. Vooral de taartschotel met stolp lijkt me fantastisch om mijn baksels op te presenteren. Prachtig!

  Reply
  • Margriet
   February 7, 2012 at 5:16 pm (12 years ago)

   Ik ben echt verliefd op de taartschotel met stolp, hij ziet er zo sjiek uit en was erg betaalbaar. Andere taartschotels zijn vaak duurder dan deze, en dan zijn ze zonder stolp. En Xenos is inderdaad ook geweldig! Daar kan ik nooit naar buiten gaan zonder iets te kopen. 🙂

   Reply
 2. Laura
  February 7, 2012 at 5:06 pm (12 years ago)

  Elke keer als ik in de ikea ben , koop ik wel iets! ;o xx

  Reply
  • Margriet
   February 7, 2012 at 5:15 pm (12 years ago)

   Haha, herkenbaar! 🙂

   Reply
 3. Marianne
  February 15, 2012 at 7:13 pm (12 years ago)

  Toen ik deze foto´s zag was ik op slag verliefd!
  En maandag eindelijk naar de IKEA gegaan en nu staat
  er op mijn aanrecht ook zo´n mooie taartstolp te pronken.
  Thanks voor de tip!!

  Reply
  • Margriet
   February 15, 2012 at 11:26 pm (12 years ago)

   Wat leuk om te horen Marianne! En gefeliciteerd met je aankoop. Hij is schitterend hè? Veel plezier er mee! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *