Vandaag ben ik 30 geworden. Een mijlpaal waar ik best wel tegenop gezien heb, als twintiger vond ik het getal ’30’ enigszins eng. Dan worden termen als ‘uitstrijkje’ en ‘hypotheekrenteaftrek’ ineens actueel terwijl ik me nog helemaal niet zo supervolwassen voel. Maar goed, 30 worden viel reuze mee. Dit levensjaar hoop ik allemaal mooie dingen te beleven, zo is dit mijn laatste verjaardag als ongetrouwde vrouw!
Mijn moeder is vandaag 58 geworden, ik werd 30 jaar geleden op haar 28e verjaardag geboren dus het is dubbel feest. Het weer is tot nu toe goed, dus vanavond wordt er gebarbequed.

Van veel mensen heb ik de vraag gekregen welke taart ik heb gebakken. Vol schaamte geef ik toe dat we dit jaar Multivlaai het werk hebben laten doen. De afgelopen dagen was ik in Antwerpen en Rotterdam en had ik geen tijd om te bakken, en Multivlaai heeft zulke lekkere vlaaien dat we het een keer makkelijk hebben gedaan. Onder andere bovenstaande advocaatvlaai stond vandaag hier op tafel, en vooral die grote witte chocoladesnippers vind ik heerlijk. Volgend jaar maak ik het goed!

Mijn vriend en ik hebben bij ijssalon San Marco in Amersfoort een heerlijk ijsje gegeten. Ik neem altijd dezelfde coupe, omdat die zo lekker is; de Antelao (zie foto). Heerlijk roomijs in verschillende smaken, met advocaat, slagroom en geroosterde hazelnoten en een stuk koek er in. Mijn vriend ging voor spaghetti-ijs met citroensmaak. Dit is mijn favoriete ijszaak; de eigenaar is een werkelijke kunstenaar en maakt van een simpele ijscoupe een feestje, en het ijs is verrukkelijk!

Morgen vertrekken we samen voor een lang weekend naar Parijs, dat was zijn cadeau voor mijn verjaardag, en ik heb er reuze zin in, vooral omdat ik nog nooit in Parijs ben geweest. Ik ben zo benieuwd naar wat Parijs te bieden heeft, en dan ook zeker op het culinaire vlak! Macarons lijken me lekker om te proberen en een echte Franse uiensoep mag natuurlijk ook niet ontbreken. Ik ga proberen om foto’s te schieten van alles wat de moeite waard is.

Tot snel!

Bron bovenste foto: Multivlaai.nl
Bron onderste foto: SXC.hu

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments on 30e verjaardag

 1. Marja
  July 26, 2012 at 8:21 pm (11 years ago)

  Hallo Margriet,

  Gefeliciteerd met je verjaardag!! Ik kijk regelmatig op jou site en was er nu om te kijken naar een heerlijke verjaardagstaart voor mijn dochter…Heerlijk hoor dat je dit jaar voor makkelijk gekozen hebt, is ook wel eens lekker.
  Fijne dagen in Parijs, wat een leuk kado!

  Groeten, Marja

  Reply
 2. Jeske
  July 26, 2012 at 8:33 pm (11 years ago)

  Oh gelukszak, naar Parijs, das een mooi cadeau!

  Reply
  • Jeske
   July 26, 2012 at 8:34 pm (11 years ago)

   Gefeliciteerd trouwens ook 😉 Veel te snel weer op submit comment gedrukt.

   Reply
 3. Caroline Brouwer
  July 26, 2012 at 9:00 pm (11 years ago)

  Van harte gefeliciteerd. 30 jaar, wat jong nog! Veel plezier in Parijs! geniet er van.

  Reply
 4. Lekker en Simpel
  July 26, 2012 at 9:17 pm (11 years ago)

  Van harte gefeliciteerd! Geniet van de week in Parijs.

  Reply
 5. Sanne
  July 27, 2012 at 12:34 pm (11 years ago)

  Gefeliciteerd en alvast een fijn weekendje weg in Parijs!

  Reply
 6. eetstoornis
  August 4, 2012 at 2:09 pm (11 years ago)

  Is toch geen schande als je een vlaai koopt in plaats van bakt 🙂

  Reply
  • Margriet
   August 4, 2012 at 2:14 pm (11 years ago)

   Op zich niet nee. 🙂 Maar omdat ik het hele jaar door taarten bak voor anderen voelde ik me schuldig dat ik nu voor mijn eigen verjaardag er juist 1 kocht. 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *