Kookboeken koop ik op allerlei plekken. Via sites als Bol.com en eBay, bij boekhandels, Kringloopwinkels, rommelmarkten… Vooral bij de laatste twee kan je waardevolle boeken vinden als je je ogen goed open houdt en de tijd neemt.

Een site die ik echter nog niet kende, was Kookboek.nl. Ik kwam er op omdat ik het boek ‘Handboek Kooktechnieken’ van Le Cordon Bleu zocht, en Kookboek.nl verkocht deze.
De site sprak me direct aan. De lay-out, het aanbod van de kookboeken, de prettige en informele manier van schrijven, en de foto’s van de aangeboden boeken. Eigen foto’s, dat waardeer ik altijd enorm. Niet enkel de voorkant en achterflap, maar ook foto’s van verschillende pagina’s, en een heldere beschrijving er naast. Het voelt alsof je kan bladeren. De prijs van het boek was zeer aantrekkelijk, en het was ook nog eens voorradig.

Ik heb het boek direct besteld. Op de verzendkosten had ik niet eens gelet, omdat ik het boek echt heel graag wilde en de boekprijs me al mee viel. Toen ik eenmaal de verzendkosten zag, was ik wederom aangenaam verrast. € 0,95! Wat goedkoop!
Na het bestellen van het boek heb ik er niet meer aan gedacht. Daar zou wel een aantal dagen over heen gaan, vermoedde ik. Groot was dan ook de verbazing toen het boek er de volgende dag al was. Binnen een dag had ik het boek binnen! Maar het allerleukst vond ik de manier van inpakken.

Het boek was -zoals de meeste boeken- verpakt in een kartonnen doosje, lekker stevig, maar daarin zat een pakketje dat nog het meest weg had van een cadeau. Verpakt in stijlvol bruin papier met er omheen een roodwit touwtje. Op het papier zit een zegel en een kaartje, en er is ook een humoristische ansichtkaart bij gedaan. Wàt enorm tof . Een gewone bestelling die ik voor mezelf heb gedaan, voelt als een luxe cadeautje. Het boek is zó zorgvuldig ingepakt en voorzien van extra’s, het ziet er echt enig uit.

Mijn vriend was zo slim om me tegen te houden op het moment dat ik het papier los wilde gaan scheuren. “Zet het op je site!” zei hij, en inderdaad, het is leuk om te vertellen aan anderen hoe gaaf Kookboek.nl omgaat met bestellingen!
Dus bij deze, ik heb speciaal een dag(!) gewacht met uitpakken tot ik tijd had voor het maken van foto’s, zodat die op de site geplaatst konden worden.

Natuurlijk gaat het niet alleen om de leuke verpakking van het boek. Daarom een lijstje van alle dingen waarom ik Kookboek.nl geweldig vind:

 • De levertijd. Is je boek voorradig? Dan heb je -mits je voor 17.00 uur bestelt- de bestelling de volgende dag al in huis.
 • De verpakking. Het voelt alsof je jezelf een cadeautje geeft!
 • De lage prijzen van de boeken
 • De lage verzend- (en inpak)kosten
 • De lay-out van de website
 • De eigen foto’s van de aangeboden boeken
 • Het gevarieerde aanbod

Ja, Kookboek.nl heeft mij definitief aan de haak geslagen, ik vind het echt heel tof wat ze doen! Ze hebben overigens ook een winkel in Enschede die van donderdag tot en met zaterdag geopend is. Zodra ik in Enschede ben of in de buurt, ga ik die ook zeker bezoeken.

Binnenkort volgt een review over het boek ‘Handboek Kooktechnieken’ waarmee het allemaal begon!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on www.kookboek.nl

 1. Willem-Jan
  March 31, 2011 at 8:43 am (13 years ago)

  Wat superTOF dat je de moeite neemt om kookboek.nl zo uitgebreid te reviewen! (ben ook betrokken geweest bij de bouw van de site dus ERG tof om te zien dat mensen het waarderen!);)

  Reply
  • Margriet
   March 31, 2011 at 10:59 am (13 years ago)

   Wat gaaf dat je reageert Willem-Jan!
   Ik vind het altijd leuk om bij anderen te lezen waarom ze een bepaalde winkel leuk vinden, en hoe de service is. “Spread the word” is mijn motto in dat opzicht. 🙂 En een winkel die zo creatief is en zo veel zorg besteedt aan bestellingen, verdient aandacht. Dus, graag gedaan, ik vond het juist leuk om te doen en geen enkele moeite!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *