Vlak voor ik op mezelf ging wonen kocht ik mijn eigen handmixer van Tomado. Samen met de oven één van de belangrijkste ‘gereedschappen’ voor mij. Dat is inmiddels ruim 6 jaar geleden. Het handmixertje, want het was een klein ding zonder beslagkom, enkel 2 kloppers en 2 deeghaken, werd vooral de laatste 2 jaar flink aan het werk gezet. Eerst wekelijks, en de laatste maanden dagelijks, en in het weekend vaak meerdere keren per dag. Het moest er dus een keer van komen dat hij het zou begeven.

Het is echter wel zuur dat hij het begaf precies op het moment dat ik een flinke bakopdracht had. Afgelopen zaterdag was dat. Eerst ratelde hij hard, vervolgens zwakte het geluid wat af, en met een zielig geluid gaf hij de geest en rookte hij nog wat na. Grote schrik natuurlijk, allereerst omdat hij zomaar stuk ging, en ten tweede omdat ik mijn handmixer behoorlijk nodig had. Even twijfelde ik. Gauw naar Blokker rennen om een vervanger te kopen?

Een telefoontje naar mijn zus bood uitkomst. Zij heeft ook een handmixer, en die mocht ik lenen voor de grote bakopdracht. Echt tof! Zo kon ik verder zonder direct een nieuwe handmixer te moeten kopen.

De kapotte Tomado heb ik, na 2 minuten stilte, in de vuilnisbak gegooid (tot ergernis van mijn technische vriend die het liefst ‘autopsie’ pleegt op kapotte apparaten).
Ergens was ik toch wel blij met het ding. Hij kostte niet veel en heeft het heel lang met me uitgehouden. Aan de andere kant betekent het ter ziele gaan van mijn Tomado wel dat ik een aankoop mag gaan doen waar ik een tijd voor heb gespaard, en al enige jaren van heb gedroomd… Maar daarover zéér binnenkort meer!

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments on Tomado handmixer (*2005 – †2011)

 1. Sintha
  December 22, 2011 at 9:00 pm (12 years ago)

  Een KitchenAid?!!!

  Reply
 2. Blondie
  December 22, 2011 at 9:00 pm (12 years ago)

  Voel ik een KitchenAid mixer aankomen?

  Reply
 3. Caroline Brouwer
  December 23, 2011 at 10:45 am (12 years ago)

  Fijne kerstdagen toegewenst en wie weet wat er onder de kerstboom ligt….;-)
  groeten, Caroline

  Reply
 4. Gerry/Gewoon Lekker Gewoon
  December 23, 2011 at 1:44 pm (12 years ago)

  Ik had ook een oud-gediende, ook gekocht toen ik op kamers ging (ruim 20 jaar geleden) of misschien iets later, maar zeker 15 jaar geleden. Doodsimpel ding, maar ik was er happy mee. Vorig jaar gingen de gardes tegen elkaar aan lopen, later deed nog maar 1 het. Toen was het klaar, op naar een nieuwe. Tuurlijk wilde ik ook wel zo’n geweldig keukenapparaat, maar dan wil ik eerst een grote keuken. Uiteindelijk voor 10 euro iets bij de HEMA gekocht,veel mixers hadden hele dunne gardes (leek mij niet zo fijn). Het apparaat werkt goed, maar stand 1 is eigenlijk al te snel. De resterende standen nog nooit gebruikt!

  Reply
 5. Marnix
  December 24, 2011 at 1:24 pm (12 years ago)

  Gecondoleerd, sterkte met dit heengaan. Dat de nieuwe aankoop (hm, ik weet al wel wat het wordt) het verlies maar snel mag doen vergeten 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *