Vorige week kreeg ik de vraag of ik  25 cupcakes wilde bakken in verband met een kinderfeestje. Daar moest ik even over nadenken, aangezien ik dat weekend al drie taarten ging bakken voor een verjaardag…
Maar sinds kort ben ik besmet met het cupcake-virus en het leek me eigenlijk wel heel erg leuk. De persoon in kwestie had wel een speciaal verzoek; of het roze Koekiemonsters mochten zijn?

Daar kon ik geen nee tegen zeggen.

En zo kwam het dat ik vrijdagavond, direct na thuis te zijn gekomen uit mijn werk, aan het bakken ging. Kort geleden heb ik de perfecte mix gevonden om cupcakes te bakken; namelijk cupcake-mix van Funcakes. Die is als je de heldere uitleg volgt van Laura’s Bakery, foolproof te noemen. En dat is erg prettig als de nadruk erg ligt op het decoreren van de cupcakes.
De kokos kleurde ik met roze Wilton gel. In mijn vorige Koekiemonstercupcake-post vertelde ik dat gel niet handig is om te gebruiken voor het kleuren van kokos. Daar sta ik nog steeds achter. Het levert klontjes op. Maar nu had ik geen keuze, aangezien de enige roze kleurstof die ik in huis had, gel was, en het te kort dag was om nog op zoek te gaan naar andere.
Echter, als je de gel er door knéédt, gaat het wel. Zorg er alleen wel voor dat je rubberen handschoenen draagt…

De frosting die ik gebruikt heb is van Betty Crocker, met aardbeiensmaak, die ik laatst kocht bij Jac Bostelaar in Utrecht. De smaak daarvan is heerlijk en de frosting is ideaal om te gebruiken als je haast hebt.
De ogen zijn gemaakt van witte chocolade candy melts, en de pupil is van zwarte ready-to-use zwarte icing van Wilton. Hoe ik het precies gemaakt heb, kan je lezen in mijn vorige post over Koekiemonster cupcakes.

Het was wel even wat gestress om 25 (plus enkele extra cupcakes als reserve) cupcakes tussendoor te maken. Maar ik ben blij dat ik de opdracht aangenomen heb, want zo’n lading Koekiemonstercupcakes zorgt altijd weer voor een lach op mijn gezicht!

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments on Roze Koekiemonster cupcakes

 1. Lisa
  November 30, 2011 at 9:20 pm (12 years ago)

  Ze zien er echt heel schattig uit. Ik vind het idee van de stroopwafeltjes ook erg leuk! 25 stuks is wel echt ongelooflijk, daar ben je denk ik wel even mee bezig geweest?!

  Reply
  • Margriet
   November 30, 2011 at 9:28 pm (12 years ago)

   Dank je wel! 🙂
   Ja, het was wel een stevige klus. En ik had er nog wat extra gemaakt omdat er met het decoreren wel eens iets mis gaat. Maar het was wel een hele leuke klus en degene die ze besteld had was er erg blij mee. 🙂

   Reply
 2. Lydia
  December 4, 2011 at 9:04 pm (12 years ago)

  Wat een creatieve cupcakes! Erg mooi gemaakt. 🙂 Fijn dat ze zo goed in de smaak zijn gevallen!

  Reply
 3. Patricia
  December 20, 2011 at 5:09 pm (12 years ago)

  Wat een lekkere, uhm mooie cupcakes!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *