Boemboe’s, ik ben er gek op! Boemboe’s zijn Indonesische kruidenmengsels die je kan vinden in onder andere Nederlandse supermarkten en toko’s. Ze geven veel smaak aan Indonesische gerechten zonder dat je een arsenaal aan kruiden in huis hoeft te hebben, en ze zijn makkelijk in gebruik.

Toen ik bij Xenos was en daar -voor mij- nieuwe boemboe’s zag van het merk Asli, was ik dan ook gauw om. Proberen, en wel meteen! Ik kocht boemboe voor Rietja en heb deze afgelopen weekend geprobeerd.

Ingrediënten (2 à 3 personen)

  • 1 zakje boemboe à 100 gram voor Rietja (Xenos, € 0,89)
  • 500 gram kipfilet
  • 3 plakjes ontbijtspek

Fruit de boemboe in een wok. Snij de kipfilets en plakjes ontbijtspek in stukjes. Voeg 150 ml water en de stukjes vlees toe. Laat sudderen tot de kipfilet gaar is en de saus een beetje is ingedikt. Wordt de saus te dik, voeg dan wat water toe. Is de saus te waterig naar je zin, bind het dan met een snufje bloem.

Bij de Rietja aten we Aziatische wokgroentemix van de Lidl en nasi.

Op de verpakking van de boemboe staat 1 pepertje (om de scherpte aan te geven) van 3, dus kan het gekwalificeerd worden als ‘mild’. Toch vond ik de boemboe aan de pittige kant! Maar wel erg lekker. Ook vond ik de 150 ml water ietwat ruim dus heb ik op het laatst de saus ietwat gebonden.

Eindconclusie? Makkelijk, snel, en zeer smakelijk! En de boemboe was ook nog eens zéér betaalbaar.
Aanrader? Voor mensen die van Oosters houden zeker, voor stamppot-types misschien niet zo.
Ga ik het weer maken? Absoluut!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *