Vorig jaar maakte C1000 mij rond deze tijd al blij met het boek ‘Buitengewoon Hollands’. Op de website las ik vorige week dat er een nieuw kookboek is, met de titel ‘Werelds koken op z’n Hollands’. Tevens werd er beloofd: “Het kookboek bevat meer dan 200 recepten uit de hele wereld met ingrediënten die gewoon in onze supermarkt te koop zijn.” Kijk, dat is interessante informatie.

Zodra ik de mogelijkheid had ben ik bij de C1000 langsgegaan om het boek door te bladeren, en ik was eigenlijk direct verkocht. Het boek bevat veel lekkere recepten die echt maakbaar zijn, zonder al te buitenissige ingrediënten. Het boek is opgedeeld in logische hoofdstukken per thema. Zo zijn er ‘Pasta & Noedels’, ‘Tapas & Mezze’, ‘Soepen’, etcetera. Dat maakt het zoeken erg makkelijk. Vervolgens komen er in elk hoofdstuk verschillende landen aan bod. Er staan recepten beschreven van onder andere Engelse fish and chips, Turkse pizza, Elzasser kip in zuurkool en Zweedse gehaktballetjes.

Mijn favoriete hoofdstukken zijn ‘Gebak’ en ‘Nagerechten’. Er staan diverse recepten in die er voor zorgen dat mijn handen gaan jeuken om direct de keuken in te duiken. Helaas is mijn tijd momenteel beperkt en heb ik weinig gelegenheid om uitgebreid te gaan koken, maar er staat in ieder geval weer wat recepten op de -immer groeiende- verlanglijst.

Ik ben zeer te spreken over het boek. Niet alleen vanwege de fijne recepten die er in staan, maar ook vanwege de prachtige opmaak. Die spreekt me erg aan, want het boek is voorzien van fraaie foto’s, mooie kleuren en een fijne, leesbare letter. Niet onbelangrijk als je eenmaal wilt gaan koken! De beschrijvingen van de recepten zijn ook nog eens heel duidelijk, èn het boek is zeer betaalbaar: €12,50. Dat is met ruim 200 recepten op 351 bladzijden behoorlijk veel waar voor je geld.

Al met al denk ik dat ‘Werelds koken op z’n Hollands’ een uiterst geschikt boek is om cadeau te doen aan een kookgek in de Decembermaand!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *