Eigenlijk moet je het gewoon niet doen; kijken naar wat er in de rekjes bij de kassa ligt. Impulsaankopen gegarandeerd. Als je eenmaal thuis bent vraag je je af waarom je die koekjes ook alweer hebt gekocht. Tja, ze lagen bij de kassa, je stond te wachten, en ineens lagen ze op de lopende band.

Tijdens mijn laatste bezoekje aan de Lidl gebeurde dat ook. Ik kom daar vaak, aangezien ik er praktisch naast woon. En terwijl ik kattengrit, brood en prei op de lopende band legde, stond ik ineens oog in oog met marsepein…

Prachtige, onbewerkte staven. Niet in de vorm van een banaan, varken of kikker, maar kleurloze marsepein die je zelf kan bewerken. Ik ben niet zó’n held met die hele fijne versierselen op taarten en cupcakes. Vaak genoeg zie ik op blogs werkelijk kunstwerkjes voorbij komen, maar het zelf doen heb ik nooit gedurfd. Straks heb ik de materialen in huis en bak (!) ik er niks van.
Maar ja, als het €2,19 kost voor 500 gram… dan ben ik om.

Eenmaal thuis kon ik niet wachten om het te testen. Zou het makkelijk te kleuren zijn? Is het lekker? Is het wel kneedbaar? En op alle 3 de vragen kon ik ‘ja’ zeggen.
Ik heb het gekleurd met Wilton Icing Color, en met vloeibare levensmiddelenkleurstof die ik laatst in een setje van 4 had gekocht in een Rotterdamse toko. Beiden gingen probleemloos! De marsepein liet zich supergoed verwerken.

Rest mij dus jullie te laten delen in deze vreugde. Spread the word! Marsepein bij Lidl voor een prikkie, een halve kilo voor net iets meer dan 2 euro! Daar kan volgens mij geen enkele webshop tegenop. En ben je net als ik een twijfelaar, dan val je je in ieder geval geen buil aan dit experiment. Bevalt het kleuren je niet, dan kan je altijd nog de marsepein opsnoepen in een cake of taart verwerken.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *