In de multiculturele supermarkt waar ik eerder over sprak, kocht ik een zakje mix voor Köfte van Knorr. Zelf heb ik nog nooit Köfte gemaakt, en om te kijken of ik het wat zou vinden, heb ik eerst voor een zakje van Knorr gekozen.

Dit zakje komt oorspronkelijk uit Turkije en de tekst staat er derhalve in het Turks op. Maar dat is geen probleem meer met Google Translate!

Bijvoegen:

  • 3 kleine (Turkse!) theeglaasjes water
  • 1 kilo gehakt (ik gebruikte rundergehakt)

De bereidingswijze is ook simpel; doe het gehakt in een kom, voeg het water bij en de kruidenmix. Kneed gedurende 5 minuten krachtig door. Vervolgens heb ik er een soort van worstjes van gemaakt, en die gebraden. Maar je kan er ook balletjes van maken, de vorm maakt niet zoveel uit. Voor het braden heb ik roomboter gebruikt.
Bij de Köfte aten we gebakken aardappeltjes, en gewokte groenten (champignons, prei en puntpaprika).

En?

Ik vond het erg lekker. 1 kilo vlees is wat veel dus heb ik het gehakt na het kruiden gehalveerd en de helft in de vriezer gestopt, maar voor een groot gezin is 1 kilo vlees ineens waarschijnlijk wel handig.
De verschillende kruiden vond ik lekker, al overheerste knoflook wel een beetje, maar dat vond ik niet erg. De kruidenmix zorgde voor een smaakvol vleesgerecht. Al met al ben ik enthousiast genoeg om het binnenkort eens zèlf te doen, zonder hulp van Knorr!

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment on Köfte (Knorr)

  1. Eveline
    May 12, 2011 at 8:50 pm (13 years ago)

    Dat komt me bekend voor, misschien dat ik het weleens bij Gerard heb gegeten? Daar eet ik altijd dingen die ik niet ken :p

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *