Afgelopen donderdagavond liepen mijn vriend en ik door een regenachtig Utrecht. We waren met een lijstje op pad gegaan en hadden gevonden wat we zochten, dus was het tijd om weer een trein op te zoeken die ons thuis zou brengen. Maar onderweg naar het station vonden we ineens een winkeltje dat er ontzèttend leuk en uitnodigend uitzag; Jac Bostelaar.

Na een “Sorry lief, maar hier moet ik even naar binnen…” richting mijn vriend, verdween ik het winkeltje in. En met nadruk op winkelTJE, want de winkel is klein. Als je zoals wij met 4 mensen tegelijk binnen bent, dan is het vol ook. Maar ik had daar eigenlijk geen oog voor. Want wauw, wat was deze winkel geweldig! Voor mij werden een paar toeristen geholpen, en kon ik van de gelegenheid gebruik maken om eens flink rond te kijken. Het eerste wat ik spotte was de kant en klare icing die je voor onder andere cupcakes kan gebruiken. Die ken ik wel,en ik neem soms mijn toevlucht tot kant en klare icing als ik haast heb en toch een flinke lading cupcakes wil maken. Heel veel verschillende merken heb ik echter nog niet geprobeerd, en toen ik in de winkel icing van het legendarische Amerikaanse merk Betty Crocker zag, had ik in ieder geval al iets gevonden wat mee naar huis zou keren.

Ik kwam ogen te kort. Mijn vriend vermaakte zich vooral met de hilarische bordjes die in de winkel hingen (waarop uitspraken staan als ‘de baas heeft altijd gelijk’ etcetera), maar ik kon even niet bevatten hoeveel prachtige producten ik zag. Brits, Amerikaans, Canadees… alsof ik in 3 landen tegelijk was. En het winkeltje deed ook zo lekker ouderwets aan, alsof je even terug in de tijd ging. Fantastisch vind ik dat.
Al vrij snel was ik aan de beurt, en rekende ik de Betty Crocker icing af in de smaken Lemon en Strawberry. Ik was gewoonweg overweldigd door het assortiment om nog scherp naar andere dingen te kunnen kijken. Tijdens het afrekenen zag ik nog Banoffee Curd die er werkelijk heerlijk uit zag, maar ik wist zo snel niet waarvoor ik die nodig zou hebben en liet hem staan.

Later heb ik op de website van de winkel gekeken om te zien wat er nu precies allemaal verkocht werd, en daar staat het allemaal netjes beschreven. Kant en klare bakmixen van Betty Crocker, ontbijtgranen, snoepgoed, thee (Twinings!), poptarts, puddingmixen, Marmite, chips, jam, shortening, baking soda, chocolate chips, vanille extract, softdrinks, barbequesaus, chocoladerepen, Mac ‘n Cheese, marshmellows, koekjes… En dat is nog maar een kleine greep uit het assortiment. Ook is te lezen op de website dat de winkel al sinds 1935 bestaat.

De verkopers waren erg aardig en konden veel vertellen over hun producten. Al met al is dit een winkeltje dat ik echt een bezoekje waard vind. Of het nu is omdat je van buitenlandse (met name Brits, Amerikaans en Canadees) producten houdt, omdat je baking soda of shortening zoekt om dat Amerikaanse recept te kunnen maken, of omdat je gewoon eens iets anders wil zien. Kom je een keer in Utrecht, neem dan zeker eens een kijkje in dit gezellige, leuke winkeltje. Jac Bostelaar is te vinden op Steenweg 21-23.

Na het bezoek aan Jac Bostelaar strandde ik nog even kort bij een toko waar ook allerlei leuke (en lekkere!) producten te vinden waren, maar daarover een volgende keer… En op het moment dat ik deze post publiceer ben ik weer onderweg naar Utrecht, dit keer voor een shopdagje met mijn zus, en het zal vanzelf spreken dat er dan weer een bezoekje aan de Steenweg gebracht wordt!

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments on Jac Bostelaar

 1. caroline brouwer
  August 13, 2011 at 9:55 am (12 years ago)

  Wat een paradijsje! Ik zou daar ook wel uren rond kunnen kijken. Jammer dat ze geen webshop hebben. Nu zal ik een keer naar Utrecht moeten gaan.
  groetjes, Caroline

  Reply
 2. Sanne
  August 13, 2011 at 10:40 am (12 years ago)

  Oh dit is ook echt een favoriet van mij! Je moet er alleen niet rond de (Amerikaanse) feestdagen komen want dan is veel uitverkocht. De mensen die er werken zijn inderdaad altijd erg behulpzaam, zo lief!

  Reply
 3. Jeske
  August 13, 2011 at 2:10 pm (12 years ago)

  Oeh dat moet ik zien! Gelukkig is mijn ov weer bijna geldig, tijd voor een shoptripje naar Utrecht dan maar.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *