Voorwoord van Margriet:
Deze post is verzorgd door mijn broer Henk! Hij woont in Duitsland, is medeverantwoordelijk voor mijn liefde voor de Duitse keuken (en dan met name de taarten), en hij neemt vaak ingrediënten voor mij mee die in Nederland moeilijk te vinden zijn. Hij komt vaak in Berlijn en vindt het dan erg leuk om verschillende restaurants te bezoeken. Hier een lijst van zijn favoriete adressen, en waarom deze plekken zulke aanraders zijn:

Een van de populairste reisbestemmingen van dit moment is Berlijn. Zeker als het gaat om een weekendje weg naar een mooie stad, is Berlijn erg in trek. En dat is begrijpelijk. De stad is vanuit Nederland prima te bereiken en heeft enorm veel te bieden. Of je nu van cultuur, architectuur, geschiedenis of sport houdt: Berlijn is the place to be.

Ik woon ruim zes jaar in Duitsland en kom sinds 2009 bijna maandelijks in Berlijn. Het leek me leuk om via deze site wat tips over Berlijn met jullie te delen. En dan vooral over eten en drinken natuurlijk! Mijn tips zijn zeker niet bedoeld om een volledig overzicht te geven van alle culinaire mogelijkheden in Berlijn. Daarvoor is de stad simpelweg te groot. Maar het kan misschien wel aanleiding zijn om, als je in de buurt bent, een van deze gelegenheden te bezoeken.

Alberts
In de wijk Moabit, met terras direct aan de Spree, ligt het restaurant Alberts. Hier kun je voor een redelijke prijs lekker eten en drinken. De sfeer is gemoedelijk en de bediening vriendelijk. Op het terras buiten kun je heerlijk genieten van alles wat voorbij komt varen. Erg lekker bij Alberts: cocktails. Op de website zijn de happy hours te vinden. Alberts is ook in de wijk Reinickendorff te vinden.
Site

Brauhaus Lemke
Lemke is te vinden op twee prachtige plekken in Berlijn: aan de Hackescher Markt en aan het Slot Charlottenburg. Zelf kom ik graag en vaak bij het Brauhaus in Charlottenburg, waar je direct zicht hebt op het slot. Ideaal dus om na een wandeling door de slottuinen even op adem en krachten te komen. Lemke serveert heerlijk eten, waarbij de nadruk op de Duitse keuken ligt. De prijzen zijn meer dan redelijk. Specialiteit van het huis is natuurlijk (de naam zegt het al) het zelf gebrouwen bier. Probeer, als je hier bent, het seizoensbier uit. Altijd weer iets nieuws en altijd weer verrassend lekker. Één van mijn favoriete eet- en drinkbestemmingen in Berlijn.
Site

Corroboree
In het Sony Center aan de Potsdamer Platz is een Australisch restaurant, café en bar te vinden; Corroboree. Hier kun je genieten van Australische specialiteiten als krokodil en kangoeroe en natuurlijk het bier van Fosters. Maar natuurlijk is er nog veel meer te genieten, ook gerechten die niet zo exotisch zijn. Erg sfeervol en modern ingericht en altijd erg druk. Ideaal om een hapje te eten voor het bezoek aan één van de grote (internationale) bioscopen die in het Sony Center gehuisvest zijn.
Site

Frohsinn
Een echte aanrader! Pas geopend in mei 2011, is Frohsinn te vinden aan de Potsdamer Platz. Frohsinn specialiseert zich in Frozen Yoghurt. Deze kun je zelf laten decoreren met toppings naar keuze. Mogelijkheden te over in deze super trendy zaak. Kijk eens op de site: de foto’s nodigen direct uit om Frohsinn met een bezoek te vereren!
Site

Nu
Als je een keer bij Nu bent geweest weet je waarom dit restaurant bekend staat als een van de beste Aziatische restaurants in Berlijn: het eten is er van formidabele kwaliteit.
Sfeervol gelegen in het statige Charlottenburg en een inrichting die bijzonder trendy is. Reserveren is altijd noodzakelijk, want Nu puilt avond aan avond uit. Eigenlijk moet je hier echt een keer gegeten hebben als je in Berlijn geweest bent. Alles in Nu ademt sfeer en klasse uit en de gerechten zijn er formidabel. Een hele dikke aanrader!
Site

Ritter Sport Bunte Schokowelt
Geen restaurant, maar wel een absolute toptip als je in Berlijn bent: Ritter Sport Bunte Schokowelt. Gelegen tussen Friedrichstraße en de Gendarmenmarkt (misschien wel het mooiste plein in de stad) ligt Ritter Sport Bunte Schokowelt. Hier kun je zelf je eigen Ritter Sport laten bereiden. Kies je favoriete ingrediënten en het wordt voor je gemaakt. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is mogelijk: marshmallows, jellybeans, het kan allemaal gekozen worden. Het wachten op je eigen chocolade is aangenaam: er is een shop met alles wat je maar kunt bedenken op het gebied van Ritter Sport: niet alleen alle smaken, maar ook merchandising. Boven in het cafe kun je genieten van vloeibare chocola, koffie of heerlijk gebak.
Site

Saphire Bar
Genoemd als een van de beste bars van Berlijn, maar wellicht ook van deze planeet. De inrichting is top, erg trendy maar gemoedelijk. Hier worden de beste whiskeys geschonken en de beste cocktails bereid. Saphire Bar heeft een groot assortiment eigen cocktails die je nergens anders kunt krijgen. De namen van de cocktails zijn erg origineel en ze smaken super!! Het is goed om hier van te voren te reserveren.
Site

Theodor Tucher
Direct naast de Brandenburger Tor is het Speisekabinett van Theodor Tucher te vinden. Hier kun je een kopje koffie drinken en op het terras genieten van het uitzicht over het Pariser Platz, maar je kunt hier ook uitstekend eten. Hier zijn vele beroemdheden en staatslieden je voorgegaan. En terecht, want de kwaliteit wordt hier met hoofdletters geschreven. Het is dan ook nauwelijks verrassend te noemen dat ook de bediening hier perfect geregeld is.
Site

Zollpackhof
In de omgeving van het Hauptbahnhof, aan de Spree, recht tegenover het Bundeskanzleramt, ligt Zollpackhof, een restaurant met een grote Biergarten. Onder enkele oeroude kastanjebomen kun je hier genieten van Duitse specialiteiten en van heerlijk fris bier. Ideaal op een warme zomerdag. Met een beetje geluk zie je Frau Merkel nog aan de overkant van de Spree!
Site

Bronnen foto’s: SXC.hu, Eismachinen-abc.deSotec, Stadtleben.de

Print Friendly, PDF & Email

1Pingbacks & Trackbacks on Eten en drinken in Berlijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *