Theeswap (01)

Toen laatst mijn Duitse thee werd bezorgd, plaatste ik op Twitter een fotootje van alle theeverpakkingen bij elkaar. Anja van Brutsellog reageerde daar enthousiast op, en omdat ik weet dat zij het gaaf vindt om nieuwe, onbekende producten te proberen, vroeg ik haar of ze interesse had in een paar theezakjes van elke smaak. Dat had ze, en zo gezegd, zo gedaan; er ging een envelop gevuld met theezakjes richting Anja. Zij vroeg ook mijn adres en na enkele dagen viel er ook bij mij een gezellige envelop op de deurmat, eveneens gevuld met allemaal theezakjes die ik niet kende. Een mini-theeswap! 🙂 Vandaag vertel ik alles over de smaakjes die Anja me toe stuurde!

Theeswap (2)Bij het openen van de envelop kwam me een kruidige geur tegemoet, die me deed denken aan de geur van worteltjestaart. Het bleek een combinatie te zijn van de theesmaken want er zat geen thee in die ècht naar worteltjestaart ruikt, maar wel wortelthee, en kruidige thee.

Theeswap (3)

Vooral naar de wortelthee van Numi was ik erg benieuwd. Ik had Anja’s review gelezen en dat had mijn nieuwsgierigheid toch wel opgewekt. Ik kende nog helemaal geen thee van Numi. De thee is echt heel anders dan alle andere thee die ik ooit geproefd heb, want deze is hartig. Het doet denken aan bouillon, maar bouillon is een stuk zouter. Ik dronk deze thee in de namiddag, en dat is naar mijn mening ook het ideale moment. Bij je Brinta ‘s ochtends zal deze thee het minder goed doen denk ik. 😉 Ik vind het goed te drinken, terwijl ik verwacht had dat ik het vies zou vinden. Hoewel ik van deze thee niet snel een heel pak zou kopen, vond ik het bijzonder deze te proberen.

Theeswap (4)

Ook het merk Natural Temptation kende ik nog niet. Van dit merk zaten er maar liefst 2 smaken in de envelop, namelijk Home Sweet Home en You Are Sweet. Beiden zijn erg lekker!
Home Sweet Home is kruidig. Deze thee bevat appel en vanille, en lijkt mede door de kruiden qua smaak op lekkere appeltaart. Bij uitstek een thee voor de koudere dagen!  De naam vind ik goed gekozen, het is een thee die je een behaaglijk gevoel geeft, van thuis. Deze zal ik in de toekomst zeker nog eens kopen!

Hetzelfde geldt voor You Are Sweet. Wederom een naam die erg toepasselijk is, want deze thee is lekker zoetig. Ook hier zitten kruiden in, en cacaoschilletjes. Die combinatie zorgt voor een thee met warme smaken, ideaal na een koude dag. Van deze thee heb ik ook genoten! You Are Sweet en Home Sweet Home zijn beiden theeën die vrij sterk van smaak zijn, en vooral in de smaak zullen vallen bij liefhebbers van bijvoorbeeld Pickwick Autumn Storm en Winter Glow.
Natural Temptation maakt biologische thee en heeft behalve You Are Sweet en Home Sweet Home nog 10 smaken in het assortiment. De thee is te koop bij natuurvoedingswinkels, zowel online als offline. Ik ben intussen erg benieuwd geraakt naar de rest van het assortiment!

Theeswap (5)

Dit was de inhoud van de envelop die Anja kreeg. Hoewel het geen geplande theeswap was, maar meer een spontane actie, vond ik dit echt superleuk om te doen. Ik drink graag verschillende soorten thee, maar soms is thee duur, en zit je vast aan 20 zakjes zonder dat je weet of het lekker is. Zo’n theeswap is dan ook een uitstekende manier om wat nieuwe smaakjes te proeven, en je verliest er eigenlijk geen geld aan. 🙂 Ruilen is leuk. Dank je wel Anja!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on Theeswap met Brutsellog

 1. Marita
  November 5, 2015 at 10:45 am (8 years ago)

  Wat een aparte smaken! Ik vind Nederland qua theesmaken redelijk veilig. Pickwick doet weinig verrassends of je moet een keer naar de Tuinen gaan of op internet kijken.
  Ik heb nu echter nog zoveel losse thee, dat ik mezelf een thee-koop-verbod heb opgelegd! 🙂

  Reply
  • Margriet
   November 6, 2015 at 12:39 pm (8 years ago)

   Haha, dat wordt volop theedrinken dus Marita! 🙂 De Tuinen heeft inderdaad vaak erg leuke theetjes.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *