Thee uit Duitsland (01)

Nieuwe theesmaakjes proberen blijf ik leuk vinden. 🙂 En hoewel ik kort geleden nog twee keer in Duitsland was, vergat ik toen helemaal om het thee-assortiment onder de loep te nemen. Dus dat heb ik eenmaal thuis maar gedaan, vanachter mijn computer. Bij All You Need Is Fresh bestelde ik 9 verschillende soorten thee en vandaag vertel ik of de smaakjes lekker waren of niet.

Het merk Teekanne ken ik al heel lang. Één van mijn favoriete theeën voor de winter (Kaminabend, thee met marsepeinsmaak) is van dat merk. Toch heb ik ook weleens smaakjes van Teekanne geproefd die me niet konden bekoren, en daarom heb ik het merk een tijdje links laten liggen. Omdat het assortiment recentelijk werd uitgebreid met allerlei smaken besloot ik ze toch weer een kans te geven, en de meeste smaken die ik bestelde zijn dan ook van Teekanne. Dit is een merk dat over het algemeen goed verkrijgbaar is. Supermarkten als Rewe en Kaufland hebben Teekanne in het assortiment, en ook is het te vinden bij drogisterij DM.

Thee uit Duitsland (02)

De eerste smaak die ik testte is Lemon Cake. Ik viel voor het ontwerp van het theedoosje. Wat een schattig ontwerp! Alleen al vanwege de mooie theezakjes wilde ik die hebben. 🙂

Smaakt Lemon Cake echt zoals citroencake? Nee, dat vind ik niet echt. Maar dat had ik eigenlijk ook niet verwacht. Wel heeft het een aangename citrussmaak en in de verte iets boterigs, maar dit overheerst niet. Wat opvalt is dat deze thee behoorlijk zoet is. Nu vind ik dat (ondanks dat ik mijn thee ongezoet drink) geen ramp, maar mocht je niet van gezoete thee houden, dan is dit waarschijnlijk een afknapper. In de thee zitten steviablaadjes die voor de zoetheid zorgen. Ik vind de thee zeker okee en zal hem dan ook graag weer drinken. Qua smaak doet Lemon Cake denken aan de smaak Lemon Pie die Pickwick een aantal jaar geleden in het assortiment had, maar Lemon Cake is naar mijn mening lekkerder en doet nog meer denken aan een citroenbaksel.

De tweede smaak die ik testte komt uit dezelfde lijn. Blueberry Muffin, en de verpakking hiervan is al even schattig. Ook deze thee is zoet, wederom door de steviablaadjes. De muffinsmaak komt best duidelijk naar voren, dit verraste me. De frisse smaak van de blauwe bessen is ook goed merkbaar. Ik vind deze thee ‘gewoon’ lekker, maar echt een uitschieter qua smaak is het voor mij niet. Ik denk dat dit komt omdat er hibiscus in zit. Meestal wordt dit toegevoegd voor een ietwat rode kleur, maar qua smaak merk je er soms ook wat van, zo ook in deze thee. Dat haalt voor mij de smaak wat naar beneden. Jammer, want het idee van thee met blueberry muffin-smaak vind ik wel heel leuk.

Vervolgens was het de beurt aan Caramel Apple Pie, ook van Teekanne. Van de drie had ik de minste hoge verwachtingen van deze, waarom weet ik eigenlijk niet. Maar deze vind ik juist het allerlekkerst! Hoewel er veel appel in zit, overheerst de appelsmaak niet echt. De nadruk van deze (wederom zoete) thee ligt op de karamel, en er zit een bijna notige smaak aan. Erg lekker! Doordat de caramelsmaak vrij sterk is proef je de hibiscus niet. Fijn! Bij een volgende bestelling zal ik deze absoluut weer kopen. 🙂

De prijs van deze drie theeën was € 2,49 voor 18 zakjes. In de supermarkt zal de prijs zo rond de € 1,99 liggen. Wat mij wel opvalt is dat ik van de thee waar steviablaadjes in zaten een droge mond kreeg toen de thee op was. Erg dorstlessend is de thee dus voor mij niet.

Thee uit Duitsland (03)

Tijd voor wat gewoners: De Rooibos Orange. Eigenlijk geen heel bijzondere smaak, maar hij is wel lekker. Gewoon een rooibos zoals Pickwick of desnoods het huismerk van vrijwel elke supermarkt ook heeft, alleen heeft deze een lekkere citrussmaak door de sinaasappel. Dat zorgt voor extra frisheid. Deze thee is niet zoet van zichzelf. Een lekkere doordrinkthee, wat mij betreft, en een crowdpleaser. De meeste mensen zullen deze thee wel lusten. Deze was in de aanbieding voor € 1,65.

Tijd voor de volgende smaak: Teekanne Kleine Sünde. Ook deze verpakking is weer schattig, zowel het doosje als de theezakjes. De smaak zou blauwe bes / vanille moeten zijn, dus ik had hier behoorlijke verwachtingen van. Helaas, die werden niet waargemaakt. De thee kleurt behoorlijk roze (wederom door de hibiscus), en ik proef de hibiscus heel erg in deze thee. De smaak vind ik kunstmatig aan doen (ik proef noch blauwe bessen, noch vanille), en het doet me zelfs denken aan een medicijn dat ik als kind moest drinken toen ik roodvonk had. 🙁 Ik kan me voorstellen dat het chemische zoete sommige mensen kan bekoren, maar ik word er niet blij van. Het doosje was € 2,39.

Teekanne Spanische Orange deed het gelukkig beter. In deze frisse thee is onder andere nog een lichte perziksmaak te merken. Hoewel de sinaasappelsmaak wat kunstmatiger aandoet dan bijvoorbeeld de sinaasappelthee van Pickwick, drinkt hij toch lekker weg. De thee is frisser dan gewone sinaasappelthee, en vooral op iets warmere dagen vond ik deze thee lekker om te drinken. Voor dit doosje betaalde ik € 2,39.

Tot zover Teekanne, tijd voor Meßmer en Niederegger!

Thee uit Duitsland (04)

Ideaal voor een middagbakje is de Niederegger Marzipan-thee. Niederegger ken ik van de marsepein zelf, en omdat dat merk eigenlijk altijd voor kwaliteit staat had ik van de thee ook hoge verwachtingen. Die verwachtingen werden gelukkig waar gemaakt! Met € 3,65 voor een doosje van 25 zakjes is dit dan ook de duurste thee die ik kocht in deze bestelling, en dat proef je. De zwarte thee is zacht, vol en rond. De marsepeinsmaak is wel sterk aanwezig, en de trektijd van 3-4 minuten heb ik dan ook niet aangehouden. Ik hou van iets minder sterke thee, en ik kan dan ook makkelijk twee keer met dit zakje doen. Dat drukt de prijs weer een beetje. 😉 Hoewel het meer een thee voor het najaar is, vind ik deze erg aangenaam! Behalve zwarte thee, amandelaroma en vanille-aroma zit er verder ook geen troep in, en dat waardeer ik. Echte verwen-thee dit, en mijn absolute favoriet uit deze bestelling! Helaas is het doosje bijna leeg, bij de eerstvolgende gelegenheid dat ik deze thee zie (online of in de supermarkt) sla ik ze in. 🙂 Op de website zijn ze in ieder geval al iets goedkoper geworden, de prijs is met 25 cent gedaald. In supermarkten heb ik ze nog nooit gezien, maar bij mijn volgende bezoek aan Duitsland zal ik er op letten.

Dan Meßmer. Deze thee ruikt altijd een beetje muffig als ik de doosjes open, maar bij het zetten is daar niets meer van te merken.

De Aprikose-Pfirsich is een hele milde, lichte thee. Zacht, zoetig, licht van smaak. Hou je van sterke thee dan zal deze thee misschien te mild zijn, maar ik hou hier juist van. Deze thee moet wel echt minimaal 4 minuten trekken, daarna heb je een heerlijk bakje. Ik drink deze graag laat op de avond of in de middag. Direct na het wakker worden is deze iets te mild naar mijn zin, maar later op de dag: heerlijk.

Apfel-Vanille is ook mild, maar iets sterker dan de vorige. Deze is heerlijk fruitig. De appel proef je goed, en de vanille ook. De thee smaakt iets zurig doordat er ook citroen in zit, van mij had dat niet gehoeven. Maar afgezien daarvan is de thee verder erg lekker. Met Meßmer is kwaliteit eigenlijk altijd gegarandeerd, ik drink het merk al jaren en kom het vaak tegen in Duitse hotels. Deze twee doosjes kostten € 1,79 per stuk. De meeste supermarkten verkopen Meßmer.

Mocht je zelf niet in Duitsland komen omdat het te ver weg is, en wel benieuwd zijn naar de smaakjes, dan kan je makkelijk bestellen bij All You Need Is Fresh. In tegenstelling tot andere Duitse online shops hanteren zij heel fatsoenlijke verzendkosten; mijn pakketje werd voor slechts € 6,90 verstuurd naar Nederland. Geen geld, zeker als je een grotere bestelling doet.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on Thee uit Duitsland

 1. Laura - Dagelijkse hap
  September 5, 2015 at 2:20 pm (8 years ago)

  Super leuk dat ze zulke aparte smaken hebben 😀 Ik kom af en toe wel eens in Duitsland, ik ga dus zeker een kijkje nemen 🙂

  Reply
 2. Edith
  September 6, 2015 at 7:10 pm (8 years ago)

  Ha Margriet,

  Super leuk dat ik mee mocht proeven! De ‘Teekanne Kleine Sünde’ vond ik ook niet lekker. De ‘Caramel Apple Pie’ en de ‘Lemon Cake’ vond ik wel super lekker!

  Groetjes,
  Edith

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *