Bladerdeeghapjes met ham en kaas (1)

Als ik een tijdje niet kan bakken heeft dat doorgaans zijn weerslag op mijn humeur. Bakken helpt mij om te ontspannen, stress te verwerken en ik kan er mijn ei(eren) 😉 in kwijt. Omdat het vorige week erg heet was, kwam ik helaas niet in de buurt van de oven. Snel de keuken in voor een salade: prima, maar een al hete keuken nog warmer maken door de oven aan te zetten: nee dank je. Vorige week zondag hield ik het echter niet meer, ik moest en zou iets bakken. Gelukkig was het al iets koeler dan de dag ervoor. ik besloot om een simpel, hartig baksel te maken dat zo klaar is. Na een snelle blik in de koelkast en vriezer was ik er uit wat ik precies zou maken. Heerlijke bladerdeeghapjes! Deze zijn uitstekend geschikt als partysnack! 🙂

Ingrediënten voor zo’n 45 stuks:

 • 6 plakjes bladerdeeg
 • kaas (geraspt of in plakjes)
 • dunne plakken ham
 • eventueel: likje ketchup

Bladerdeeghapjes met ham en kaas (2)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Neem de plakjes bladerdeeg en leg ze op een snijplank om te ontdooien. Schaaf of rasp de kaas. Smeer de plakjes bladerdeeg in met een likje ketchup (zie tips). Verdeel de kaas en ham over het bladerdeeg, maar zorg er voor dat je het niet te dik belegt (anders wordt het oprollen moeilijker).
Rol het bladerdeeg tot een rolletje, en snij dit rolletje in plakjes van ongeveer een centimeter dik.
Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat (niet te dicht op elkaar, ze zetten iets uit) en bak ze in 18 – 22 minuten goudbruin in de oven. Eet smakelijk!

Bladerdeeghapjes met ham en kaas (3)

Tips:

 • Geen ketchup in huis? Je kunt het weglaten, of vervangen door groene of rode pesto, of een likje curry.
 • Ik gebruikte flinterdunne plakjes ham. Dit zorgde ervoor dat het oprollen makkelijk ging. Houdt daar dus ook rekening mee als je de kaas raspt of schaaft.
 • Je kunt deze hapjes van tevoren bakken en invriezen. Piep ze na het ontdooien op in de oven zodat ze weer lekker knapperig en warm zijn als je ze serveert.
Print Friendly, PDF & Email

1 Comment on Bladerdeeghapjes met ham en kaas

 1. Marita
  July 13, 2015 at 11:42 am (8 years ago)

  Precies mijn gedachten met het hete weer! Ik heb pesto op bladerdeeg gesmeerd, tomaatje erop, wat Italiaanse kruiden en klaar (lust helaas geen kaas!).
  Toch wat gebakken en een lekker hapje.
  Gister weer een heerlijke frambozen cake gemaakt, soms is regen ook best leuk 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *