Vita Coco Kokoswater (1)

Laatst kreeg ik een pakket toegestuurd met daarin alle smaken Vita Coco Kokoswater. Ik kende Vita Coco nog helemaal niet, dus was ik best benieuwd wat het precies is! Ik drink best veel water op een dag en dit is wellicht een welkome afwisseling. Daarbij hou ik erg van kokosproducten. Of dit nu gaat om kokosmelk, geraspte kokos of kokosvet, ik gebruik het allemaal om mee te koken en te bakken. Maar kokoswater… dat kende ik nog niet.

Wat is kokoswater nu precies? Vita Coco zegt daarover het volgende:

Kokoswater komt uit jongere kokosnoten, die gevuld zijn met een doorzichtig sap dat rijk is aan elektrolyten, kalium en voedingsstoffen. Het bevat noch vetten noch cholesterol. Vita Coco is 100% natuurlijk en superhydraterend!

Op twitter kreeg ik al van verschillende mensen te horen dat de ananas-variant erg lekker is. En inderdaad, wat een heerlijk zoete, maar ook frisse drank. Het doet mij helemaal niet denken aan kokos. Ik had een soort van kokosmelk-achtige drank verwacht, maar dat is het dus helemaal niet. Kokoswater is veel frisser.

De smaken ananas en sinaasappel zijn mijn favoriete smaken. Ze lijken me ook op hete zomerdagen, zo uit de koelkast heerlijk en verfrissend. Ook de andere smaken zijn heerlijk, al vind ik de naturel variant niet zo heel erg lekker. Misschien moet ik wennen aan de smaak, maar zo ‘los’, zou ik het niet zo snel drinken.
De naturel variant is echter wel heel erg geschikt om smoothies mee te maken, en dat deed ik dan ook. Ik maakte deze heerlijke smoothie:

Vita Coco Kokoswater (2)

Ingrediënten:

 • 1 pakje Vita Coco kokoswater naturel (330 ml)
 • 7 eetlepels magere yoghurt
 • 2 kiwi’s
 • 1 banaan

Bereidingswijze:

Snij de banaan in plakjes en de kiwi in stukjes. Doe deze in een hoge maatbeker en giet de yoghurt en het kokoswater erbij. Pureer het geheel met een staafmixer tot je geen stukjes meer ziet. Een blender werkt uiteraard ook, maar dan moet ik meer afwassen, vandaar dat ik altijd de staafmixer kies.

Vita Coco Kokoswater (3)

Tips:

 • Op de website van Vita Coco vind je meer informatie, onder andere over voedingswaarden. Hoewel ik me niet heel erg bezig hou met het tellen van calorieën, viel het me wel op dat een glas Vita Coco van 100 ml ongeveer de helft aan calorieën bevat van een even groot glas halfvolle melk, en dat is natuurlijk nooit verkeerd.
 • Uiteraard kan je naar hartelust variëren met verschillend fruit, en verschillende smaakjes kokoswater.
 • Vita Coco Kokoswater is 100% vegan, glutenvrij, koosjer en geschikt voor zwangere vrouwen.
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on Vita Coco kokoswater

 1. Hester
  March 20, 2014 at 6:54 am (10 years ago)

  Ik kan me hier eigenlijk vrij weinig bij voorstellen, heb er al wel een aantal keer over gelezen. Wil het op zich best een keer proberen!

  Reply
 2. Kim
  April 8, 2014 at 10:05 pm (10 years ago)

  Leuke blog heb je, ik ga je volgen!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *