Toblerone-ijs (1)

Laatst waren we bij een Turkse supermarkt waar kleine potjes Toblerone-ijs in de vriezer stonden. Even twijfelde ik. Zou ik ze meenemen? Twee euro voor een éénpersoonspotje vond ik echter prijzig. Ik liet ze staan.
Eenmaal thuis realiseerde ik me dat ik nog Toblerone op voorraad had, en een pakje toverijs van Van Gilse. Die had ik al even geleden gekocht, maar nog niet geprobeerd. Ik besloot om zelf een poging te maken om Toblerone-ijs te maken. Eigenlijk was ik sceptisch omdat ijs heel lastig te maken is zonder ijsmachine. Dan krijg je ijskristallen en dat eet niet lekker. Heel veel verwachtte ik dan ook niet van dit ijs, maar het werd ontzettend lekker. De textuur van het ijs is ook echt dat van ijs uit een machine. Heerlijk romig, geen kristal te bekennen. Ik ben fan!

Ingrediënten:

 • 1 pakje toverijs
 • 350 ml volle melk
 • 150 gram Toblerone chocolade

Bereidingswijze:

Doe de helft van de melk in een steelpannetje op het vuur en doe daar 100 gram in stukjes gesneden Toblerone in. Laat de stukjes chocolade smelten.
Haal van het vuur, doe de andere melk erbij en zet in de ijskast om snel koud te worden.
Mix het chocolademelkmengsel met de inhoud van het pakje toverijs, 1 minuut op de laagste stand van je mixer, dan 2 minuten op de hoogste stand. Doe het mengsel in een ijsbak of tupperwarebakje en zet het 30 minuten weg in de vriezer.
Snij de resterende 50 gram Toblerone in kleine stukjes en schep die met een houten lepel door het ijsmengsel. Vries het gedurende 5-8 uur in. Garneer het ijs als je het opschept met wat geraspte chocolade, slagroom, of enkele stukjes Toblerone. Enjoy!

Toblerone-ijs (2)

Tips:

 • Ja, het poeder komt uit een pakje. Ik vind het echter een uitstekend alternatief voor mensen die geen ijsmachine kunnen of willen kopen. Ik eet niet vaak ijs omdat mijn lichaam het slecht verdraagt, en vind het zonde om dan een extra keukenapparaat aan te schaffen. Die paar keer in een jaar dat ik ijs eet, gebruik ik dit poeder wel.
 • Een pakje toverijs is ongeveer 2 euro. Niet supergoedkoop dus, maar je maakt er wel redelijk wat ijs mee.
 • Het invriezen van een half uurtje voor de gehakte chocolade er door gaat is noodzakelijk, anders zakken de stukjes naar de bodem. Ik las deze tip op Klein Stukje Dan.
Print Friendly, PDF & Email

5 Comments on Toblerone-ijs

 1. Soraya
  August 31, 2014 at 3:50 pm (9 years ago)

  Ik vroeg me altijd al af of dat lekker zou zijn, dat toverijs.
  Vraag me wel af wat er allemaal inzit waardoor je geen kristallen krijgt.
  Ik zag laatst al weer wat nieuws om ijs mee te maken…

  Reply
  • Margriet
   August 31, 2014 at 4:09 pm (9 years ago)

   Ik heb het gewoon geprobeerd en vond het heel lekker. Natuurlijk kan het niet tippen aan ijs van de Italiaan, maar zo voor thuis vind ik het een prima alternatief. Ook leuk om te experimenteren met smaakjes die je in de winkel minder goed kan vinden. 🙂
   Welke manieren zijn er dan nog meer om ijs te maken zonder machine?

   Reply
   • Soraya
    September 1, 2014 at 7:41 pm (9 years ago)

    Ja heel leuk om mee te experimenteren!
    Ik zag ook opklop softijs van melkunie…
    Dat vond ik ook al zo fascinerend. Gisteren boodschappen wezen doen maar bij deze supermarkt vond ik het niet. Anders had ik ze allebei meegenomen.

    Reply
 2. Hester
  September 20, 2014 at 10:17 am (9 years ago)

  Ohhh nee dit lijkt me echt veel te lekker! Ik zag pas al wel Bueno-ijs bij de ijszaak op ons winkelcentrum (nog niet geprobeerd overigens), maar Toblerone-ijs zou ik ook niet erg vinden 🙂

  Reply
 3. Surinaams catering
  October 6, 2014 at 3:46 pm (9 years ago)

  ik heb het geprobeert smaakte heerlijk bedankt voor de tip!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *