Edias Coffee (1)

Ik drink geen koffie. There, I said it. Ik voel me altijd een beetje onnozel als mensen me koffie aanbieden en ik moet aangeven dat ik dat niet drink, maar koffie vind ik gewoon te bitter. Meerdere pogingen om het te ‘leren drinken’ zijn echter nooit gelukt.
Gek eigenlijk, want gebrande koffiebonen hebben zo’n beetje de lekkerste geur die ik ken. Heerlijk vind ik die geur. Regelmatig koop ik bonen van goede kwaliteit voor mijn man Vincent die gèk is op koffie, en voor gasten.

Edias Coffee (2)

Toen ik de aanbieding kreeg om koffie van Edias Coffee te reviewen, was vooral Vincent dan ook enorm enthousiast. Voor koffie van goede kwaliteit is hij altijd te porren, en hij is behoorlijk kritisch. Ideale figuur om koffie te beoordelen dus!

De Catuai-koffie die ik toegestuurd kreeg kwam uit Guatemala. Al door het zakje heen rook ik de heerlijke koffiebonen, mmm! Het zakje paste eenvoudig door de brievenbus, en het leuke is dat er op het zakje precies staat met welke koffie je te maken hebt. Zelfs de naam van de boer staat er op, en welke smaak je ongeveer kan verwachten.

Edias Coffee (3)

Vincent stond te trappelen om de koffie te proberen, maar onze koffiemolen (we hebben zo’n ouderwetse koffiemolen aan de wand van Douwe Egberts) was nog niet helemaal leeg. We hebben dus gewacht tot de koffiemolen helemaal leeg was, en er alleen maar Edias-koffiebonen de molen in konden.

Edias Coffee (4)

De koffiemolen geeft een vrij grove maling en we maakten de koffie in een Bialetti Moka Express. Daarin zet je één mok koffie, precies de eenheid die Vincent altijd drinkt.

Edias Coffee (5)

En hoe beviel het?

Vincent was erg blij met de koffie. Al tijdens het malen merk je dat dit geen gewone huismerkkoffie is, maar bijzondere koffie. De geuren die er vanaf komen zijn heerlijk, veel intenser en voller dan de geur van supermarktkoffiebonen.

De koffie is vrij mild, maar er zit diepte in de smaak. De caramel-achtige smaak komt goed naar voren als je er een klein schepje suiker bij doet. De geur van de gezette koffie doet inderdaad denken aan zeer donkere chocolade. Als je de koffie iets sterker zet is die pure chocoladesmaak nog wat meer aanwezig.

De smaak is vol en rond, zonder onaangename nasmaakjes die je met goedkopere koffie wel eens kan hebben.

Edias Coffee (6)

Het mag duidelijk zijn: Vincent is fan. Wat ik vooral erg leuk vind is dat Edias Coffee ‘koffie-abonnementen’ aanbiedt. Afhankelijk van hoeveel koffie je gebruikt, kan je kiezen uit een grotere of kleinere hoeveelheid, die bij je thuisbezorgd wordt. Elke maand krijg je een nieuwe unieke koffie toegestuurd. Superleuk om een koffieliefhebber cadeau te doen, toch?

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment on Review: Edias Koffie

  1. Hester
    August 8, 2014 at 10:38 am (9 years ago)

    Dat abonnement is inderdaad een tof idee! Ik drink ook geen koffie, maar het klinkt wel super lekker en vooral ook gewoon van heel goede kwaliteit!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *