Bladerdeeghapjes met geitenkaas (1)

Restjes opmaken is zo erg nog niet. Ik wilde vanwege de verhuizing de vriezer leeg maken, en ik vond nog 2 plakjes bladerdeeg achterin het vriesvak.
Met nog een restje geitenkaas in de koelkast was er een idee geboren voor een lekkere snack: Bladerdeeghapjes met geitenkaas, walnoten en honing. Mijn man is gèk op die smaakcombinatie. Omdat ik meer van de hartige snacks ben, maakte ik mijn bladerdeegsnack met geitenkaas, zongedroogde tomaat, Italiaanse kruiden en walnoten. Ook heerlijk, en een mooie manier om restjes op te maken!

Ingrediënten:

Voor de zoete variant:

 • 1 bladerdeegplakje
 • 2 schijfjes geitenkaas
 • 3 halve gehakte walnoten
 • 1 eetlepel honing

Voor de hartige variant:

 • 1 bladerdeegplakje
 • 2 schijfjes geitenkaas
 • 1 grote of 2 kleinere zongedroogde tomaatjes uit olie
 • 3 halve gehakte walnoten
 • snufje Italiaanse kruiden

Bladerdeeghapjes met geitenkaas (2)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en snijd er een vierkant uit. Bestrijk de randen van het buitenste vierkant met water. Pak een hoek van het buitenste vierkant en druk hem voorzichtig vast op de tegenoverliggende hoek van het binnenste vierkant. Pak de andere hoek van het buitenste vierkant en druk hem voorzichtig vast op de tegenoverliggende hoek van het binnenste vierkant.
Prik met een vork enkele gaatjes in de binnenkant van het bladerdeeg. Verkruimel de geitenkaas op beide plakjes. Doe op de zoete variant wat honing tussen de geitenkaas. Daar bovenop de gehakte walnoten, en daar bovenop weer wat honing. Op de zoete variant doe je wat Italiaanse kruiden, de zongedroogde tomaat in reepjes (het geeft niets als er wat olie op het bladerdeeg terechtkomt, dit is juist lekker), en eindig met de rest van de gehakte walnoten.
Bak de bladerdeeghapjes af in de oven in ongeveer 18-20 minuten, of tot het de gewenste kleur heeft.

Bladerdeeghapjes met geitenkaas (3)

Tips:

 • Nell heeft op haar blog een plaatje staan van hoe je het bladerdeeg precies moet vouwen. Foto’s zeggen meer dan duizend woorden, dus kijk hier hoe je dat precies doet.
 • Mijn zongedroogde tomaatjes kleurden snel. Om die reden heb ik mijn flapje iets afgedekt met een stukje aluminiumfolie.
 • De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je het vouwen onder de knie hebt (het ziet er echt veel moeilijker uit dan het is) kan je elke vulling gebruiken. Zoet met appeltjes, hartig met kaas of ham, of juist iets in de richting van pizza… Het kan allemaal. Deze hapjes zullen zeker populair zijn op feestjes.
 • Mijn bakpapier was op! Dat overkomt me normaal nooit. Maar omdat ik niet meer verwachtte te gaan bakken tijdens de verhuizing, had ik mijn rollen bakpapier al verhuisd naar het nieuwe huis, waar ik voor het gemak weleens brood of pizza afbak… Maar daar vond ik iets op. Ik belegde mijn bakplaat met aluminiumfolie, en daar spoot ik wat bakspray overheen. De bladerdeeghapjes deden het prima en werden gewoon bruin. Handig dus als je een keer onverhoopt door je bakpapier heen blijkt te zijn!
Print Friendly, PDF & Email

3 Comments on Bladerdeeghapjes met geitenkaas

 1. Hester
  August 11, 2014 at 9:15 pm (9 years ago)

  Die manier van vouwen is echt leuk, maakt zoiets simpels toch net even wat specialer! Beide lekkere combinaties, zo’n bladerdeeghapje is al snel goed.

  Reply
 2. marlies
  August 11, 2014 at 10:11 pm (9 years ago)

  Dat ziet er lekker uit. Ik vind geitenkaas op bladerdeeg altijd heerlijk!

  Reply
 3. Soraya
  August 24, 2014 at 4:49 pm (9 years ago)

  Het ziet er echt geweldig lekker uit maar helaas lust ik geen geitenkaas.
  Wij maakten vroeger wel eens dit soort hapjes met geraspte kaas en ham, kipsatesalade en met roomkaas erin. Ook erg lekker.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *