DeLonghi EO3275 (1)

Na onze bruiloft in april gaan mijn vriend en ik samenwonen in Rotterdam, in het huisje waar hij nu al woont. Een fijn, knus huisje, maar aan 1 ding heb ik me altijd een beetje gestoord: de keuken is vrij klein. Zo klein, dat er geen ruimte is voor een gewone oven… Mensen die graag bakken zullen begrijpen hoe gehandicapt je je kan voelen zonder oven. Voor mij was dat bijna reden om te zeggen ‘we zoeken een ander huisje’.

Maar, er is wel ruimte voor een draagbare oven op een stevige plank aan de muur. Op de grond mag dan geen ruimte meer zijn, aan de muur is er ruimte genoeg.
Dus ik heb me enkele weken geleden verdiept in het verschillende aanbod van kleinere bakovens. Dat laatste doe ik sowieso voor ik tot aankoop over ga van een apparaat; eerst specificaties tegen elkaar afwegen om te voorkomen dat je een impulsaankoop doet.

Na het op een rijtje zetten van mijn wensen en eisen kwam ik op deze oven uit; de DeLonghi EO3275. Een van de weinige bakovens met heteluchtfunctie, traditionele ovenfunctie, forse inhoud, en mooi design. Er waren ook wel andere bakovens maar die vond ik te klein of te lomp, of ze hadden geen hete luchtfunctie en dat laatste is erg belangrijk voor de bereiding van taarten en cakes. Ik wilde geen bakoventje waar je alleen maar pizza’s in kan opwarmen, maar een volwaardige oven die een cake, taart, quiche of ovenschotel aankan, en waar een volledige garing gegarandeerd is (en niet dat de bovenkant zwart is en de onderkant ongaar).

DeLonghi EO3275 (2)

De oven, die bij verschillende webshops wordt aangeboden, bleek jammer genoeg slecht leverbaar te zijn in Nederland. Na enkele pogingen bij reguliere webshops kwam ik uit op de webshop van DeLonghi zelf, waar de oven iets duurder was, maar nog wel genoeg voorradig in Italië. Nog dezelfde dag zag ik in de bestelstatus staan dat de oven onderweg was via het vliegveld van Treviso via Milaan naar Schiphol en kon het aftellen tot de bezorgdatum beginnen.

Toen hij eenmaal bezorgd was heb ik de oven flink aan het werk gezet om hem te testen. Er zijn de afgelopen dagen al talloze broodjes uitgekomen, cake, pizza, een quiche en verschillende ovenschotels. En allemaal kwamen ze er perfect uit!

Mijn vriend heeft in de keuken een mooi plaatsje voor de oven gemaakt, op een plank tegen de muur, waar de oven veilig en stevig op staat. Gelukkig is de oven niet heel zwaar, anders had ik het niet gedurfd.
En het klinkt misschien gek maar de oven is nu al onmisbaar voor ons. Als we bijvoorbeeld broodjes afbakten of een pizza maakten, deden we dat in een kleine snacktoaster waarbij alles in delen moest vanwege de beperkte ruimte, en duurde het erg lang. Dat is nu gelukkig voorbij!

Ik wil ook nog zeggen dat ik erg tevreden ben over de service van DeLonghi. Ik bestelde de oven de 21e en hij werd de 27e al bezorgd. Behoorlijk snel, als je nagaat dat hij uit Italië moest komen en de Kerstdagen er zelfs nog tussen zaten. Ook de hoeveelheid betaalmogelijkheden sprak me erg aan. DeLonghi biedt onder andere Paypal aan als betaalmogelijkheid en daar maak ik graag gebruik van omdat je dan direct kunt betalen zonder tussenkomst van een elektronisch apparaatje van je bank.
Zolang je bestelling nog niet bezorgd is kan je bekijken waar je bestelling ongeveer is, in de bestelstatus op de website. Ben je ook op zoek naar een compactere oven, neem deze dan zeker in overweging! Inclusief verzendkosten was ik €212,29 kwijt.

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments on Nieuwe oven!

 1. Hester
  January 10, 2013 at 9:41 pm (11 years ago)

  Een oven is wel onmisbaar voor een bakster ja, hij ziet er mooi uit! Veel plezier ervan!

  Reply
 2. missFromage
  January 10, 2013 at 10:08 pm (11 years ago)

  Ik begrijp het helemaal; ik zou absoluut niet zonder oven kunnen 🙂

  Ik ben benieuwd hoe je nieuwe oven zal bevallen, maar daar zullen we wel over horen.

  Succes met de voorbereidingen van jullie bruiloft!

  Reply
 3. Hazel
  October 20, 2013 at 8:24 pm (10 years ago)

  Een keuken zonder oven… lijkt me verschrikkelijk! Maar ja, soms moet je het doen met wat je hebt. En dan is het maar fijn dat er dit soort kleine oplossingen bestaan : )

  Groetjes, Hazel

  Reply
  • Margriet
   October 20, 2013 at 9:08 pm (10 years ago)

   Ik ben zo blij met deze oven, van tevoren had ik niet verwacht dat hij zo fijn zou zijn.
   Als wij ooit verhuizen naar een groter huis met ingebouwde oven hou ik dit oventje sowieso, voor als ik meerdere dingen tegelijk bak op bestelling of zo, of voor feestjes. 🙂
   Het enige nadeel aan deze oven is dat mijn madeleine-vorm net een paar centimeter te groot is, en mijn grootste ovenschaal ook, maar die gebruik ik later wel weer. 🙂 Zolang mijn tulbanden en springvormen er in passen ben ik gelukkig.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *