Mini-omeletjes (1)

Vanochtend (okee, het was eigenlijk na twaalven dus het was al middag) had ik trek in een hartig ontbijtje of lunch. Doordeweeks eet ik ‘s ochtends het liefst simpele cornflakes met melk maar op zaterdagochtend maak ik er graag een feestje van met bijvoorbeeld ei en kaas en neem ik er wat meer tijd voor.
Snuffelend door de koelkast en voorraadkast kwam ik eieren tegen die tegen de houdbaarheidsdatum liepen, een restje kaas, wat zongedroogde tomaatjes, room, ham en wat plakjes salami. Dit alles bij elkaar met nog enkele ingrediënten leverde deze heerlijke mini-omeletjes op. En het fijnste is: ik hoefde er niet eens de deur voor uit. Ze zijn volledig samengesteld uit restjes eten die ik nog had en het is een kwestie van snijden, klutsen, bakken en klaar. Ideaal, lekker, voordelig en makkelijk!

Ingrediënten voor ongeveer 8 stuks:

 • 5 eieren (M)
 • 100 ml slagroom
 • 50 gram kaas
 • handje verse basilicum
 • 4 zongedroogde tomaatjes
 • 4 plakjes salami
 • 30 gram hamblokjes
 • handje preiringen
 • zout, peper
 • wat olijfolie om in te vetten

Mini-omeletjes (2)

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180° Celsius. Kluts de eieren met de slagroom in een beslagkom tot het goed vermengd is. Snij alle ingrediënten zo klein of groot als je zelf wilt, en doe deze bij de eieren in de beslagkom. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en meng het nogmaals goed door elkaar. Vet de holtes van een cupcakeblik in met olijfolie (dit gaat erg makkelijk met een kwastje), en vul alle holtes tot net onder het randje met het eimengsel.

Zet ze in de oven en bak ze in 15-20 minuten af tot ze gerezen zijn en gestold. Neem ze uit de oven en laat de omeletjes even afkoelen. Ze zullen dan wat inzakken en wat loslaten van de randen van de holtes van het cupcakeblik, waardoor je ze er gemakkelijk uit kan halen. Eet smakelijk!

Mini-omeletjes (3)

Tips:

 • De hierboven beschreven ingrediënten zijn op de eieren, room, zout en peper na, volledig indicatief. Je kan in de omeletjes stoppen wat jij lekker vindt. Je kan er helemaal geen vlees in doen of juist een andere soort, je kan vlees vervangen door vis, en de groenten zijn ook allemaal naar eigen wens te vervangen. Laat je leiden door je eigen smaak of door wat je nog aan restjes in je koelkast hebt. Voorbeelden van wat je er in kan doen zijn kipblokjes, zalm, verse spinazie, champignons, voorgesneden wokgroenten, verse bieslook, en ga zo maar door. Experimenteer hier lekker mee.
 • De omeletjes komen, als je het cupcakeblik goed hebt ingevet, makkelijk uit de vorm. Eenmaal gebakken zijn de omeletjes aardig elastisch en kunnen dus tegen een stootje. Lijkt het niet te lukken, haal dan een bot mes of een paletmes langs de randen van de omelet en wip hem voorzichtig omhoog. Pas op dat je geen krassen maakt op je blik. Je kan in plaats van invetten ook kiezen voor vierkante bakpapiertjes waar je de omeletjes in bakt, of voor een siliconen cupcakevorm.
 • Geen room meer in huis? Vervang de room door een evengrote hoeveelheid melk.
 • Koud zijn ze ook erg lekker!
Print Friendly, PDF & Email

5 Comments on Mini-omeletjes met groenten

 1. Eveline
  February 9, 2013 at 1:59 pm (11 years ago)

  Jum!

  Reply
 2. Tamara
  February 9, 2013 at 4:28 pm (11 years ago)

  Dit klinkt goed! Deze ga ik onthouden. 🙂

  Reply
 3. Denise.B
  February 10, 2013 at 8:42 pm (11 years ago)

  Ziet er heerlijk uit, ga ze morgen meteen proberen te maken;)

  Reply
 4. Voedzaam en Snel
  March 12, 2013 at 1:46 pm (11 years ago)

  Wat een goed idee! Hier kan je natuurlijk ook heel veel mee variëren. Een ander groot voordeel is dat je het makkelijk in de lunchtrommel kunt meenemen. Toprecept!

  Reply
 5. Kees
  December 21, 2023 at 8:13 pm (6 months ago)

  Een leuk idee voor het lopend buffet met Kerstmis.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *