Gietijzeren braadpan (1)

We kennen denk ik allemaal wel de prachtige gietijzeren pannen van Le Creuset. Al meerdere malen heb ik weggedroomd als ik ze in een etalage of folder zag, en vroeg ik me af hoe ze op mijn fornuis zouden staan, en wat voor lekkers ik er in zou kunnen maken. Vooral de grijsblauwe pannen vind ik prachtig.
Maar het blijft vooralsnog bij dromen. Hoe mooi ik ze ook vind, 150 – 200 euro voor een pan vind ik teveel geld. Ik sluit niet uit dat ik er in de toekomst voor ga sparen, maar nu is het gewoon te duur.
In de nieuwsbrief van de Aldi zag ik echter dat er een wel heel mooie gietijzeren braadpan verkocht zou worden vanaf vandaag, 11 december, voor maar 3 tientjes. Dat spreekt me meer aan! Al de hele week verheugde ik me op vandaag en keek ik vaak stiekem even terug in de nieuwsbrief, zou hij van mij worden, die mooie pan?

Gietijzeren braadpan (2)

Vanochtend was het dan zover, ik ging naar de Aldi in Schiedam. Ik vind het overigens een hele fijne winkel, qua assortiment, prijs en kwaliteit, echter is de Aldi voor mij net iets te ver fietsen als je veel boodschappen hebt, en zijn de parkeerplekken betaald. Vandaar dat ik er niet wekelijks kom, maar vandaag had ik dat er wel voor over.
De pan was gelukkig nog ruim op voorraad en hij bleek nog mooier te zijn dan ik verwacht had. Hij is namelijk niet oranjerood zoals op de site staat, maar meer dieprood. Werkelijk schitterend.
De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie, en is geëmailleerd aan de binnenkant. De binnenkant is dus mooi wit. De knop van het deksel en de handvatten zijn ook van gietijzer, en hij kan dus in zijn geheel de oven in. Er zit geen kunststof in.

Gietijzeren braadpan (3)

Ik kan niet wachten om de pan in gebruik te nemen en had het liefst een review geschreven inclusief recept, echter is de kans groot dat de pan dan niet meer verkrijgbaar is. De pan is vanaf vandaag, 11 december bij de Aldi te koop, en op = op, het is een tijdelijk product.

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments on Betaalbare gietijzeren braadpan

 1. maarten
  December 17, 2014 at 2:07 pm (9 years ago)

  ik zag ze ook liggen, relatief dikke emaillelaag (wat volgens sommigen betekent dat het er eerder afschiet bij onzorgvuldig gebruik). in de schappen zag ik al een liggen waarbij er een ‘chip’ uit was, of dat veel goeds betekent… het merk is overigens nameta.

  Reply
  • Margriet
   December 17, 2014 at 2:11 pm (9 years ago)

   Deze post is al een jaar oud, maar ik zag inderdaad dat de pan momenteel weer verkocht wordt. Ik gebruik hem al een jaar met veel plezier! Geen chip te zien. Enige nadeel is dat hij vrij zwaar is, en ik hem met de hand afwas. Verder niets dan lof. 🙂

   Reply
 2. Ton
  May 25, 2016 at 1:23 pm (7 years ago)

  Ook dit jaar wederom een Nameta-pan in de aanbieding bij de Aldi. Ook ik keek al uit naar zo’n pan. Had via Marktplaats reeds een Le Creuset gescoord voor heel weinig geld, maar zo’n nieuwe is toch wel iets exclusiever.
  Voor € 29,98 wederom aangeboden. Zou er in dieprood en turquoiseblauw leverbaar zijn.
  Aangekomen bij Aldi, blijkt er enkel de rode variant te zijn aangeleverd. Tevens is het de ovale braadpan van 29 cm doorsnee ipv de ronde die de aktie aanbood. Maar ik heb hem toch genomen. Zag er kwalitiatief zéér goed uit. Weliswaar zwaar, maar straalde een en al grandeur uit. Het emaille was erg zorgvuldig aangebracht en ik zag geen vertekeningen o.i.d. Ik ga hem dit weekend uitproberen. Weet zeker dat hij zal bevallen..
  Voor dit bedrag kan hij alleen maar meevallen. En anders mag je zonder kritiek bij Creuset terecht, waar een vergelijkbare ca. € 250,-= zal kosten!

  Reply
  • Margriet
   May 25, 2016 at 3:17 pm (7 years ago)

   Klopt Ton, ik heb hem ook zien staan in de folder. Toen ik vorig jaar vroeg naar de blauwe variant kreeg ik ook te horen ‘dat hij niet was binnen gekomen’, bij drie verschillende vestigingen. Jammer, want die blauwe vind ik toch het mooist.
   In de folder en online stond het ovale model, dat vind ik toch iets minder praktisch dan een ronde. Inmiddels heb ik er twee, eentje van de Aldi en eentje van Cosy&Trendy. Beiden rood/oranje en rond, de één wat groter dan de ander. Ik gebruik ze vaak, beiden zijn het erg fijne pannen. Ik weet zeker dat je van jouw Aldi-pan veel plezier gaat beleven want de kwaliteit is super! Veel kookplezier gewenst. 🙂

   Reply
 3. verhoye
  August 4, 2017 at 6:14 pm (6 years ago)

  graag had ik die pon besteld zeg u my hoe dit moet met dank

  Reply
  • Margriet
   August 7, 2017 at 8:31 am (6 years ago)

   Deze pan is helaas niet te bestellen. Af en toe is deze pan (of een vergelijkbaar model) te koop bij Aldi.

   Reply
 4. Sabrina
  January 9, 2019 at 10:26 am (5 years ago)

  Heeft hier iemand ervaring met de pan voor in de oven te gebruiken?

  Reply
  • Margriet
   January 9, 2019 at 12:50 pm (5 years ago)

   Dag Sabrina, deze pan is volledig van gietijzer en is daarom goed te gebruiken in de oven.

   Reply
 5. Rudolf
  January 29, 2021 at 7:21 am (3 years ago)

  Ik heb ook zo’n pan enkele jaren geleden gekocht in de Aldi, echter, op de bodem is er een stukje email weggesleten van +- 1cm op 1cm. kan dat kwaad!

  Mvg,

  Reply
  • Margriet
   January 29, 2021 at 10:14 am (3 years ago)

   Ik weet niet of het kwaad kan, maar zou zelf de pan niet meer gebruiken. Ik zou bang zijn dat er meer van de emaillen bodem zou afbreken en dat er eventueel schilfers in het voedsel terecht zouden komen.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *