Voor mijn vertrek naar Parijs sprak ik al de wens uit om macarons te kopen, van die mooie felgekleurde.
Macarons zie ik een beetje als een hype. Cupcakes waren een hele tijd hip, vervolgens cake pops en whoopie pies en macarons. Of misschien is er wel weer een hipper snoepje of koekje… Ik hou het niet zo bij, ik ben niet zo modebewust. Maar in Parijs kon ik eigenlijk niet anders dan toch een keertje toegeven aan mijn stiekeme nieuwsgierigheid.

In Parijs was er aanbod genoeg. Omdat het in het begin vrij warm weer was heb ik ze niet direct gekocht, maar toen het iets koeler werd durfde ik het aan. Bij Chocolaterie Maison Georges Larnicol werd ik naar binnen gelokt doordat de macarons lagen uitgestald in de etalages. Ook was de winkel constant druk dus dat moest wel betekenen dat het de kwaliteit op zijn minst okee was. Na enige twijfel (er was zoveel aanbod) besloot ik voor een setje van 7 fruitige macarons te gaan, en een zak met 4 gekleurde meringues. De smaak van de meringues was subtiel en zacht, en eigenlijk net als de meringues die je bij La Place kan halen. Ze waren lekker maar in tegenstelling tot de macarons kende ik die smaak al.

We hebben de macarons en meringues voorzichtig naar huis vervoerd omdat ze natuurlijk erg kwetsbaar zijn. De macarons zaten gelukkig stevig in een mooi doosje en de meringues in een zak.
De smaken van de macarons waren over het algemeen net als de kleurtjes; geweldig en intens.

 • Geel: Citroen. Zurig maar niet tè, mijn absolute favoriet en ook van mijn vriend.
 • Blanc: Amandel. Zacht van smaak, subtiel. Minst uitgesproken van het stel.
 • Creme: Vanille. Ook zacht van smaak maar overduidelijk vanille. Erg lekker.
 • Donkerroze: Framboos. Fris, zurig, net als een echte framboos.
 • Oudroze: Braam / zwarte bes. Zoet, fruitig, zacht.
 • Oranje: Caramel met gezouten boter. Best een heftige smaak, en het zoutige moet je net lekker vinden. Ik vond hem okee!
 • Groen: Pistache. Mijn 2e favoriet. Zoet en uitgesproken, pistachefans zullen deze erg waarderen.

De meringues waren €2,50 en de macarons €7,00, dus bij elkaar was ik €9,50 kwijt. Ik vond de macarons erg lekker en als ik weer in Parijs kom zal ik de winkel weer bezoeken en vermoedelijk ook weer macarons aanschaffen. Maar de hype begrijp ik nog niet zo, ik kan net zo van gewone chocolate chip cookies genieten en die zijn goedkoper (en makkelijker te maken).
Wil je Chocolaterie Maison Georges Larnicol bezoeken in Parijs, dan kan je ze vinden op 132 Boulevard Saint-Germain, 75006 Paris. Ook als je geen macaron-fan bent is een bezoek aan het winkeltje de moeite waard, want ze hebben nog ontzettend veel meer zoetigheid in het assortiment.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on Macarons van Georges Larnicol

 1. Hester
  October 6, 2012 at 2:28 pm (11 years ago)

  Wat zien die er geweldig uit zeg, ahh!

  Reply
 2. Janet
  May 12, 2015 at 9:18 am (9 years ago)

  Ik vond de macarons van Larnicol niet echt lekker. Alle macarons hebben een soort van marsepein/amandel vulling en deze smaak overheerst best wel. Ik heb er ook 1 van Laduree gehad en deze was veel lekkerder, maar deze zijn wel weer erg duur!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *