Wat hebben we genoten in Parijs! Van elkaar, het weer, de cultuur, de prachtige monumenten, gebouwen en straten, de taal, de sfeer… maar vooral genoot ik van: het eten! Parijs is een waar paradijs voor mensen die van eten houden, en wie houdt nu niet van eten?
De hoogtepunten heb ik op een rijtje gezet.

Bovenstaande foto is van restaurant ‘Le Bourbon’ (20 Rue Xavier Privas 75005 Paris) in Quartier Latin. Deze buurt spreekt me sowieso aan omdat er allerlei leuke eetgelegenheden zijn, de Notre Dame en Saint Séverin liggen in de buurt, fijne boekwinkeltjes om de hoek… Op deze plek kwam ik heel graag. Te midden van dit alles vind je Le Bourbon waar je voor weinig geld heerlijk kunt eten. Wij namen de uiensoep, kip met rode wijn-saus, tartaar, crêpe en appeltaart.
De personeel was vriendelijk, de witte huiswijn lekker, bediening vlug en het sanitair was schoon. Ook was er nog een poes die in de kelder bij het toilet ging zitten, en katten roepen bij mij altijd een ‘it’s so fluffy!!!!’-reactie op waarna ik ze wil aaien, maar dat was bij dit exemplaar niet zo’n goed idee. Ze beet. Maar het restaurant en de buurt zijn absolute aanraders!

Crêpes kun je bij wijze van spreken op elke straathoek kopen. Ze worden vooral aangeboden met Nutella of met suiker. Mijn vriend nam een crêpe met suiker en slagroom bij le Bourbon, ikzelf heb ze niet gegeten omdat ik meer van hartige dingen hou dan van zoet. Pannenkoeken, poffertjes en crêpes vind ik voor een keer wel lekker maar ik ga er niet van uit mijn dak. Maar hou je wel van pannenkoeken, neem dan zeker een crêpe in Parijs.
Bij Starbucks tankten we bij met een Refresha Boisson Glacée in de smaak Citron Vert. Erg lekker en verfrissend, zeker op een hete dag. Erbij aten we cheesecake met witte chocolade en frambozen. Heerlijk! Op de laatste dag at ik op het station Gare du Nord nog snel een bolletje chocoladekoekjes-ijs bij Haägen Dazs. Gelukkig nam ik maar 1 bolletje want die was behoorlijk groot.

Ik heb vooral genoten van pasta in Parijs en van uiensoep. Bovenstaande foto’s zijn genomen bij La Villa du Poulbot (10 Rue Dancourt, 75018 Paris). De uiensoep is daar echt heerlijk! Ook mijn lasagne, de lamskoteletjes van mijn vriend en de crème caramel waren bijzonder lekker, en de bediening was vriendelijk en snel. De rode huiswijn van dit restaurant was ook goed (en dat terwijl ik doorgaans amper wijn drink). Dit restaurant is op loopafstand van de Sacré-Cœur die op de heuvel Montmartre ligt. Ook een fantastische buurt waar we eindeloos gelopen hebben en waar superveel restaurantjes zijn.
Ook hebben we nog heerlijke pasta en pizza gegeten bij Pizza del Mondo (16 Rue Des Trois Freres, 75018 Paris). Daar heb ik helaas geen foto’s genomen, maar ook hier was de bediening fijn en zéér vriendelijk, was het eten erg goed en zeker niet duur. Ook Pizza del Mondo is dichtbij de Sacré-Cœur.

En ze kunnen natuurlijk niet ontbreken; macarons! Ook die kom je overal tegen, maar ik vond niet elk verkooppunt even aantrekkelijk ogen. Bovenstaande wel, die winkel was constant stampvol met toeristen die foto’s maakten of zich stonden te vergapen bij al het lekkers wat er werd verkocht. Macarons heb ik dan ook bij Maison Georges Larnicol gekocht, maar daar ga ik binnenkort nog een aparte blogpost aan wijden.

Eten in Parijs kan je zo gek maken als je zelf wilt. Wil je een gebakje eten van €11,- per stuk? Dat kan bij Lafayette. Schitterend om te zien hoor, het zijn ware kunstwerkjes maar ik vind dat zelf te veel geld. Heb je echter minder te besteden, hou dan je ogen goed open als je langs de restaurants loopt. Veel restaurants bieden keuzemenu’s vanaf €9,- of €10,- waarbij je een voor-, hoofd- en nagerecht naar keuze krijgt. De drankjes moet je dan nog wel apart betalen, maar vaak krijg je er ook nog gratis mandjes brood en een karaf water bij. Meestal worden er ook iets duurdere keuzemenu’s aangeboden in dezelfde restaurants.
Ben je een brood-fan, dan zit je goed in Parijs. Ik wil niet weten hoeveel meter stokbrood ik gegeten heb, maar het is in ieder geval veel geweest. Het is daar ook zo lekker!

Spreek je geen Frans, dan kom je heel ver met Engels. De bediening is in de meeste gevallen jong en Engels-sprekend, en vaak staan de gerechten in een extra taal op de kaart, meestal Engels of Duits. Wil je bij een Starbucks of McDonalds of andere keten even bijtanken met iets te eten of te drinken, zorg er dan altijd voor dat je de kassabon meeneemt. Daar staan meestal codes op om het toilet of de WiFi te kunnen gebruiken en dat is tijdens het bijtanken wel zo prettig. In de kleinere restaurants kan dat doorgaans zonder code.

Dat we teruggaan naar Parijs, dat is zeker. Ik ben in het weekend verliefd geworden op de stad en het land. Tevens willen we nog meer van de stad zien omdat je in een weekend niet alles kan doen, dus we keren terug. Ik hou me dan ook aanbevolen voor meer tips van jullie voor eetgelegenheden etcetera!

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments on Eten in Parijs

 1. Marlyssa
  August 5, 2012 at 7:48 am (11 years ago)

  Wat een heerlijk verslagje! Een crêpe gaat er bij mij wel in en er liefste met nutellA!

  Reply
 2. PaulO
  August 5, 2012 at 9:57 am (11 years ago)

  Ik geloof dat we een beetje dezelfde eetlust hebben (wel hartig, minder zoet/pasta/uiensoep/weinig wijn/stokbrood)
  Laatste keer dat ik in Parijs heb gelogeerd is lang geleden (vorige eeuw!), maar ik geloof dat ik toch maar weer eens daar naar toe moet … bedankt.

  Reply
 3. Kathy
  August 6, 2012 at 9:28 am (11 years ago)

  Crabe Marteau in de rue des Acacias (zijstraat van de Champs Elysées) ! Voor 25 euro een superversgekookte hele krab met aardappeltjes en huisbereide kruidenboter. En…… een houten hamer om de krab aan tafel in stukken te kloppen! Heerlijk!

  Reply
 4. Jeske
  August 24, 2012 at 11:34 pm (11 years ago)

  Oeh klinkt goed/ziet er goed uit.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *