In het geweldige bakboek ‘I <3 Cake, Taarten en Koekjes‘ van Trish Deseine vond ik een recept voor choco-kokoscarrés, oftewel Bounty Bars. Ze werden gemaakt in een rechthoekige bakvorm. Het recept bleek echter ook uitermate geschikt te zijn voor mijn nieuwe siliconen vormpjes die ik kocht bij Action.
Ondanks de eenvoud van deze bonbons vond ik ze nòg lekkerder dan de luxere Marokkaanse kokostruffels die ik dezelfde middag maakte. De smaak klopt gewoon; heerlijke chocolade en dan romige kokos er op (of eigenlijk eronder), een hapje Bounty. Maar dan zelfgemaakt, dus extra lekker!

Ingrediënten:

 • 300 gram chocolade (zie tips)
 • 100 gram zachte roomboter
 • 100 gram poedersuiker
 • 200 ml gecondenseerde melk (half blik)
 • 225 gram geraspte kokos

Bereidingswijze:

Zet de siliconen vormpjes klaar (4 x 15, zie tips) en zet deze op een snijplank. De vormpjes zelf zijn namelijk flexibel en moeten rusten op iets stevigs zodat de chocolade niet alle kanten op klotst als je het verplaatst.
Smelt de chocolade au bain marie. Vul met een klein lepeltje alle vormpjes voor de helft met de gesmolten chocolade. Doe lekker rustig aan, dan knoei je niet. Tik voorzichtig tegen de zijkanten van de vormpjes om de chocolade goed te verdelen. Prik eventuele luchtbelletjes met een satéprikker door.

Zet de vormpjes (met plank en al) in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt.
Roer de roomboter met de poedersuiker tot een zachte massa, voeg de gecondenseerde melk toe en daarna de kokos. Het deeg moet glad zijn. Verdeel dit mengsel over de inmiddels hard geworden chocolade. Dit gaat ook het beste met een klein lepeltje, of een bot mes, dan kan je het mooi in de vorm smeren. Zorg ervoor dat de bovenkant zo glad mogelijk is.

Laat de bonbons enkele uren in de koelkast opstijven. Los de bonbons voorzichtig uit de siliconen vormpjes, ze zouden er zo uit moeten ploppen. Bewaar de bonbons in de koelkast.

Tips:

 • In het recept werd pure chocolade gebruikt, ik koos voor melk. Neem wat je wilt. Een mix is natuurlijk ook mogelijk.
 • Ik had precies genoeg chocolade voor 60 bonbons. Wel hield ik kokospasta over. Geen probleem, hier draai je kleine balletjes van die je ook laat opstijven in de koelkast. Heerlijk! En als je het helemaal luxe wilt kan je ze nog in chocolade dopen.
 • Ik gebruikte 2 hartjesvormen met in totaal 30 bonbons, en 2 bloemenvormen met in totaal 30 bonbons.
 • De bonbons blijven -als je ze zo lang kan bewaren- zeker 3 dagen goed in de koelkast.
 • Geen zin om te wachten tot de chocolade hard is geworden? Zet de vormpjes dan kort in de vriezer, dan kan je sneller doorwerken.
Print Friendly, PDF & Email

9 Comments on Bounty Bonbons

  • Margriet
   September 1, 2012 at 10:20 am (12 years ago)

   Wat een ontzettend gave vormpjes! Die kan je zeker gebruiken voor de bonbons. 🙂

   Reply
 1. Sanne
  September 1, 2012 at 3:36 pm (12 years ago)

  Ik heb ook van deze vormpjes in huis en ik wist nooit zo goed wat ik er mee moest, maar dit recept is zeker een hele geschikte kandidaat! Ik hou van kokos en chocolade:D

  Reply
 2. Pauline
  September 1, 2012 at 8:40 pm (12 years ago)

  Oh wat lekker en wat een goed idee 🙂 Ze zijn goed gelukt!

  Groetjes Pauline

  Reply
 3. Jolien
  September 2, 2012 at 5:08 pm (12 years ago)

  Lijkt me heerlijk!

  Reply
 4. Tonia
  September 3, 2012 at 11:39 pm (12 years ago)

  Wat zien ze er heerlijk uit. Ik ga ze vast eens proberen.
  groeten,
  Tonia

  Reply
 5. Marianne
  October 7, 2012 at 7:46 pm (12 years ago)

  Ik heb ze gemaakt gisteren en ze zijn heeeerlijk! Een bounty maar dan nog iets beter. Ik heb 200gr pure chocolade en 100gr melkchocolade gebruikt, das erg lekker. Bedankt voor het lekkere recept!
  Ik vroeg me af of je ze ook langer kan bewaren door ze in te vriezen? Weet jij dat misschien?

  Reply
  • Margriet
   October 8, 2012 at 10:53 am (12 years ago)

   Hoi Marianne,
   Wat leuk dat je ze lekker vond! En een goede tip ook, de volgende keer zal ik ook een mengsel van melk en puur proberen. 🙂
   Met het invriezen van de bonbons heb ik geen ervaring. Wel heb ik op internet gezocht, en ik las op verschillende plekken dat chocolade niet mooi ontdooit, maar dat heb ik zelf dus nooit uitgeprobeerd.

   Als je het probeert zou ik het niet met al te veel chocolaatjes tegelijk doen, dan is het zonde als het mis gaat. Ze zijn in de koelkast in ieder geval wel enkele dagen houdbaar.

   Reply
 6. Door Boerstra
  December 10, 2012 at 2:57 pm (12 years ago)

  Hoi Margriet,

  wat een leuk recept, het ziet er erg lekker uit!
  Ik ga het recept zeker eens proberen, maar omdat ik geen vormpjes heb maak ik er gewoon bounty-truffels van.

  Groetjes Door

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *