In één van mijn favoriete winkels, Xenos, koop ik geregeld buitenlandse voedingsmiddelen. De laatste tijd is vooral het Aziatische assortiment (boemboe’s, kruidenmixen, sambals, etc) uitgebreid, maar ook Mexicaanse en Italiaanse voedingsmiddelen zijn er te vinden. Als er dan weer een product staat wat ik niet ken, neem ik het mee om het uit te proberen.

Laatst vond ik een voor mij nieuw product, currypasta van het merk Geeta’s. Op het potje staat beschreven hoe je de pasta moet verwerken tot een curry met kip en groenten. Mijn vriend is nogal fan van curry’s sinds hij enkele maanden in India verbleef dus hij was direct enthousiast toen ik het potje kocht. Nu zou de gemiddelde Indiër vermoedelijk niet blij worden van een potje currypasta, maar toch wilde ik het wel eens proberen omdat een echte traditionele curry veel ingewikkelder is om te maken.

Ingrediënten voor de saus:

  • potje currypasta (205 gram)
  • 350 gram kipfilet
  • halve beker room
  • 1 ui

Bereidingswijze volgens het potje:

Snij de kip en ui in stukjes en bak deze in een pan met olie op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Doe de currypasta erbij en roer door. Doe na 5 minuten een halve beker room en een half currypastapotje water er bij, roer door en laat nog 5 minuten doorkoken op middelhoog vuur. Serveer het direct met basmatirijst of naanbrood.

En?

Ik vond het te mild. De kruiden waren op zich lekker en de smaak was goed, maar het had van mij pittiger en iets zouter gemogen. De volgende keer als ik bij Xenos ben zal ik deze smaak niet meer kopen maar kijken of de Tandoori Marinade ook verkrijgbaar is. Ook vond ik de saus te dun, deze heb ik zelf nog iets gebonden met bloem.
De boterkip van MeiAsia die mijn vriend laatst voor me maakte, vond ik smaakvoller en uitgesprokener dan deze curry van Geeta’s. Deze curry was absoluut niet vies, maar ik vond hem ook niet superbijzonder.
In de currypasta zit onder andere tomaat, groene paprika, ui, gember, koriander, kurkuma, komijn, kardemom, zwarte peper, garam masala, nootmuskaat, venkelzaad en kruidnagel.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *