Er is denk ik maar één taart die vrijwel iedereen in meer of mindere mate lust: Appeltaart. Op een verjaardag of feestje heb ik tenminste nog nooit meegemaakt dat iemand geen appeltaart nam omdat hij of zij dat niet lekker vond. Als ik voor mezelf spreek moet ik zeggen dat appeltaart zeker niet in mijn top 5 ‘favoriete taarten’ staat, maar toch gaat een goed stuk appeltaart (eventueel voorzien van een toef slagroom) er meestal wel in.

Appeltaart is doorgaans een veilige optie als je voor een traktatie kiest. Waar zoete fondanttaarten of kaas/kwarktaarten nog wel eens afgeslagen worden, vindt appeltaart meestal gretig aftrek. Zowel in Nederland als in het buitenland. Ik vind de stoere Nederlandse en Duitse appeltaarten denk ik het lekkerst, die eet ik liever dan de verfijndere (en lagere) Franse en Spaanse varianten.
Maar nu komt het: zelf durf ik ze niet zo goed te bakken. In het verleden heb ik genoeg prima appeltaarten gebakken met o.a. Koopmans mix, maar dan voelt het toch niet helemaal als een ‘eigen’ appeltaart. Wat me ook tegenhoudt, is dat vrijwel iedereen in zijn omgeving iemand heeft, die naar de mening van die persoon de beste appeltaart bakt. Iedereen heeft wel een tante, buurvrouw, oma of vriendin die een fantastisch recept heeft. Dat is lastig te overtreffen.

Het liefst wil ik gewoon een volledig zelf gemaakte, zelf geknede, met bloed, zweet en tranen veel liefde bereide appeltaart maken, die perfect is. Maar welk recept is nu hèt niet-te-mislukken appeltaartrecept? Ik ben begonnen aan een zoektocht, die net zo lang duurt tot ik een perfect recept heb gevonden, of tot ik van pure ellende geen appeltaart meer kan zien. Ik zal jullie deelgenoot maken van mijn zoektocht, en mijn belevenissen, van miskleunen tot perfecte taarten, hier posten. Ook is belangrijk om te vermelden dat ik me aanbevolen houd voor tips, links, etcetera. Voel je vrij die in de comments achter te laten, zodat mijn zoektocht hopelijk geen jaren duurt!

Morgen de eerste ‘echte’ post over ‘Project Appeltaart!’

Bron foto: http://www.tollekuchen.de

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments on Project Appeltaart (deel 1)

 1. Uit Pauline's keuken
  August 27, 2011 at 11:40 am (12 years ago)

  Ik vind appeltaart heerlijk 🙂 En hoewel ik heel veel taarten maak met marspein, vind ik appeltaart misschien net zo lekker, helemaal als hij gevuld is met een laagje gele room hmm

  Reply
 2. Jeske
  August 28, 2011 at 9:48 pm (12 years ago)

  Appeltaart is heerlijk. We maken het alleen niet vaak met verjaardagen. sowieso omdat we allemaal lente/zomer-kinderen zijn, maar ook omdat iedereen het dan wil. Dan moet je er perse 2of meer maken terwijl we het zelf altijd wel leuk vinden om wat keuze te hebben.

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Project Appeltaart (deel 1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *