In Nederland kennen we natuurlijk roze en blauwe muisjes, om op beschuit te eten als er een kindje is geboren. Af en toe eet ik ze ook op andere momenten, maar niet heel vaak.
Vorige week vond ik wel iets heel bijzonders bij de Action (toen ik op zoek was naar neusstrips, maar dat terzijde)… Paarse muisjes van De Ruijter! Ik kende deze variant niet eens. Ze heten ‘Feestmuisjes’ en ze zijn wit, donkerpaars en lila.

En de prijs is helemaal mooi, 59 cent voor een pakje van 280 gram. Een snelle blik op de houdbaarheidsdatum leerde me wel dat ik niet al te lang moet wachten met het opeten van de muisjes (ze zijn namelijk goed tot augustus 2011), maar hé, paarse muisjes zijn absoluut nieuw voor mij dus heb ik het pakje gauw in mijn mandje gegooid. Bovendien hecht ik in dit geval weinig waarde aan de houdbaarheidsdatum, in september smaken de muisjes vast ook nog prima.

De komende weken zal ik van mijn normale muesli-met-melk-ontbijt afwijken, en de paarse muisjes op beschuit eten. Of misschien ga ik er koekjes of cupcakes mee versieren, daar lenen ze zich ook uitstekend voor. Want ze zien er superfeestelijk uit! En ik ga nog wel een pakje halen denk ik.
Kenden jullie paarse muisjes? En waar gebruiken jullie muisjes voor behalve voor op brood of beschuit?

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment on Paarse muisjes

  1. Jeske
    August 6, 2011 at 11:03 pm (12 years ago)

    Mam heeft ze ook mee genomen. Om cakejes mee te versieren enzo. Vond ze echt super schattig van kleur.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *