Ik moet iets opbiechten: ik ben niet per sé anti-pakjes-en-zakjes. Veel mensen die van koken en bakken houden, zijn anti-pakjes-en-zakjes, om verschillende redenen. Omdat het nep is, omdat het te zout is, onnodig, of wat dan ook. Soms ben ik het daar wel mee eens, maar toch vind ik het ook leuk om zo nu en dan eens een pakje of een zakje te kopen en dan mijn mening er over te geven. Zo ook deze keer. Ik kocht een zakje ‘Groentemix-Spek Ovenpasta’ van Knorr. Maar, aangezien ik een tikje eigenwijs ben heb ik het nèt iets anders gedaan dan op het zakje vermeld stond.

Ingrediënten:

 • 2 tomaten
 • 1 ui
 • 1 paprika
 • 150 gram champignons
 • 125 gram spekjes
 • 350 gram pasta naar keuze
 • 1 zakje ‘Knorr Ovenpasta’

Bereidingswijze:

Aangezien ik sterk afwijkende pasta had gekocht (Armoniche, Lidl) die erg groot was, heb ik deze kort voorgekookt omdat ik het niet echt zag gebeuren dat deze gaar zou worden in de oven. Ongeveer 3 minuten heb ik deze laten koken zodat de pasta al iets zachter was.

Verwarm de oven voor op 180° Celsius. Bak de spekjes aan in de pan en neem ze uit de pan als ze klaar zijn. Snij de groenten in stukjes. Bak vervolgens kort de champignons, ui, paprika en tomaat kort in de pan.

Volgens het zakje moet je vervolgens 750 ml water nemen en daar de inhoud van het zakje in oplossen. 750 ml vond ik te veel en dus hield ik het bij 500 ml. Roer het goed door elkaar en doe dit bij de groenten en voeg ook de spekjes weer toe. Laat de saus kort pruttelen.

Doe de afgegoten pasta in een ingevette ovenschaal en giet de tomatensaus over de pasta heen. Rasp er eventueel nog kaas over en schuif de ovenschaal dan in de oven.

Het zakje gaf aan dat de ovenschaal 45 minuten nodig had om gaar te worden, maar aangezien ik de pasta kort had voorgekookt was een half uur voldoende.

Het resultaat?

Ja, ik vond het wel lekker. Het was even wennen om met zulke grote brokken pasta te werken, dat had ik namelijk nog niet eerder gedaan. Maar juist omdat het grote stukken waren namen deze de saus goed in zich op. De smaak van de saus vond ik voldoende. Echter, de volgende keer ga ik toch voor een zelfgemaakte saus. Zo heel veel werk is dat niet, en die vind ik toch smaakvoller dan de saus uit een zakje.

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments on Ovenpasta van Knorr

 1. Nynke-Boudien
  April 6, 2011 at 7:33 pm (12 years ago)

  Ik heb een tip voor je! Bij Xenos heb je nu 19 (!) verschillende soorten Knorr gerechten, van Ovengeheimen, tot kip kerrie en stoofpotjes. De zakjes zijn 59 cent per stuk. Ik heb al flink ingeslagen, dus ik dacht dat het misschin ook handig voor jou was!

  Reply
 2. Margriet
  April 6, 2011 at 7:36 pm (12 years ago)

  Dat is zeker een goeie tip, 19, wat veel zeg! Ik ga eens even mijn slag slaan de volgende keer als ik bij Xenos ben. Dank je wel voor de tip!
  Heb je ook al aanraders of heb je ze nog niet geprobeerd?

  Reply
  • Nynke-Boudien
   April 8, 2011 at 8:33 pm (12 years ago)

   Ik heb verschillende soorten pastasauzen gekozen. Omdat ik geen vlees eet, skip ik alle kip- en vleesgerechten. Maar er zit ontzettend veel lekkers tussen voor de vleeseters! Er zijn ook nieuwe dingen bij het Italiaanse plein, nieuwe smaken pesto. Ik weet niet of je ervan houdt, maar ik ben er dol op!

   Reply
 3. Margriet
  April 9, 2011 at 7:57 pm (12 years ago)

  Nieuwe pesto? Klinkt helemaal goed, ik ben gek op pesto! Het wordt hoog tijd om de Xenos onveilig te maken. 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *