Sinds vandaag ligt de Nederlandse editie van Jamie Magazine in de winkels. In zijn eigen land had de Britse kok al een tijdschrift, en nu is ons land aan de beurt. Op Twitter had ik al diverse mensen gehoord over het magazine, en zo gauw ik vandaag de kans had, ben ik naar de boekhandel gegaan.

Het tijdschrift kost € 5,95 en daarvoor krijg je veel moois. Het papier is -in tegenstelling tot veel andere kooktijdschriften- niet glossy, maar mat. Er staan véél recepten in, met prachtige foto’s en heldere instructies. Koks die van lezen houden komen aan hun trekken met de vele achtergrondverhalen, tips en andere artikelen. Het is dus geen aaneenschakeling van enkel recepten, er is ook nog veel te lezen, en dáár hou ik van. Het eerste nummer staat in het teken van Italië dus als je van pasta houdt is het een must-have.

De opzet vind ik nog wat rommelig, maar misschien is dat een kwestie van wennen. Voor de rest enkel lof over het tijdschrift. Ik heb zelf (nog) geen boeken van Jamie Oliver, maar na het lezen van dit tijdschrift is mijn interesse enorm gewekt en ben ik erg nieuwsgierig geworden naar zijn boeken!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on Jamie Magazine: Nu ook in NL

 1. Evelyn
  May 20, 2011 at 10:18 am (13 years ago)

  Ik was nooit zo’n fan van Jamie maar zag gister zijn 30-minutes-meals op tv en dat zag er toch wel erg handig en lekker uit, dus misschien moet ik toch dat boek maar kopen…maar t tijdschrift lijkt me ook leuk!

  Reply
 2. Miss Healthy
  May 23, 2011 at 10:31 pm (13 years ago)

  YES! Ik weet wat ik ga kopen als ik weer in Nederland ben! De boeken zijn best duur, maar een tijdschrift is een goedkoop (nou ja, bijna €6,- is nog best veel) alternatief!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *