En we noemen haar: Katie.

In mijn vorige post vertelde ik dat ik een aankoop zou gaan doen waar ik al jaren van droom, en enkelen raadden direct welke aankoop dat zou zijn. Een KitchenAid! Jawel, sinds vandaag mag ik mij de trotse eigenaar noemen van een KitchenAid Artisan KSM150 Fuchsia!
Laat ik eerst even duidelijk maken dat ik geen type ben dat automatisch denkt ‘duur = beter’. Zeker niet. Tot vorige week gebruikte ik een Tomado handmixer die zeker niet meer dan 15 euro heeft gekost, om maar iets te noemen. Maar toen ik de KitchenAid voor het eerst zag in een programma van Nigella Lawson, was ik verkocht door het schitterende design van het apparaat, en nam ik me voor er ooit ééntje aan te schaffen.
Echter… de KitchenAid is ruim 32x zo duur als de gemiddelde handmixer van Blokker en dat is dus niet een aanschaf die je zomaar even doet. Ik heb er dus een tijd voor gespaard. En het apparaat is afgeprijsd, van €579,- voor €490,-.

Maar vandaag was het zover! Al eerder deze week had ik gebeld naar Kookpunt in Rotterdam met de vraag of er een fuchsia KitchenAid op voorraad was, en dat bleek zo te zijn. Hij werd zelfs voor me apart gezet. Eenmaal in bij Kookpunt was ik eerst nogal overweldigd door het fantastische assortiment. Er zijn zóveel boeken, cakevormen, cupcakepapiertjes, koekuitstekers, pannen, potten, borden, schorten, kleurstofjes en andere schitterende kookgerelateerde zaken, dat het me duizelde. Mijn plan vooraf was om enkel de KitchenAid te kopen, maar dat is op één ding na niet gelukt.

Al een tijdje zocht ik de cakevorm ‘Heritage’ van Nordic Ware en die was ook voorradig bij Kookpunt. Die mocht samen met de KitchenAid mee naar huis. Aangezien het Kerstavond is, heb ik nu geen tijd om mijn nieuwe spullen te gaan gebruiken, maar ik weet heel zeker dat ik dat wel ga doen zodra daar gelegenheid voor is.

Kookpunt is gevestigd aan het Noordplein in Rotterdam en is denk ik de grootste en mooiste kookwinkel die ik ooit heb bezocht. De medewerkers zijn erg vriendelijk en snel, zowel aan de telefoon als in de winkel, en het assortiment is overweldigend. Wat mij betreft een plek die elke kookliefhebber bezocht moet hebben!

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments on Hoera, een meisje!

 1. Sabine
  December 24, 2011 at 7:30 pm (13 years ago)

  Wat een pracht apparaat! En die kleur is ook zo gaaf…

  Reply
 2. Sintha
  December 24, 2011 at 10:06 pm (13 years ago)

  Ik wíst het! 🙂 ben jaloers!! Echt een prachtig ding!

  Reply
 3. Nell Nijssen
  December 25, 2011 at 1:43 pm (13 years ago)

  Van deze aankoop ga je zeker geen spijt krijgen, Margriet! Het is een heerlijk ding, altijd en voor alles inzetbaar. Met name brooddeeg kneden (let op: tot 1 kg) doet-ie als de beste. Ik heb hem nu 3 jaar en het is mijn meest gebruikte keukenmasjien.
  Fijne dagen en veel kneed- en mixplezier in 2012!

  Reply
 4. Caroline Brouwer
  December 25, 2011 at 3:13 pm (13 years ago)

  Wouw, ik dacht het wel. Ik ben jaloers! Wat is ie mooi!

  Reply
 5. Ellen
  December 26, 2011 at 1:01 am (13 years ago)

  Oooh hier droom ik ook al lang van! Heb hem ook leren kennen tijdens, waarschijnlijk, diezelfde serie van Nigella, prachtexemplaartje. Je zal er hoogstwaarschijnlijk heel erg veel plezier mee beleven! Proficiat met je meisje! 😉

  Reply
 6. Femke (smaakmaakster)
  January 5, 2012 at 2:36 pm (12 years ago)

  Jeeh! Gefeliciteerd! Ook bij mij staat hij bovenaan mijn verlanglijst. Als ik mijn doelen haal, mag ik hem voor mijn 31e verjaardag kopen. Volgens mij word je hier zo blij van!

  Mooie blog heb je trouwens. Waarom ontdek ik die nu pas? Heb je de lay-out veranderd? Of was je site altijd al zo overzichtelijk, fris en vrolijk? Mooi!

  Reply
  • Margriet
   January 5, 2012 at 7:23 pm (12 years ago)

   Dank je wel Femke! En wat een lief compliment, zit helemaal te blozen. 🙂
   Mijn site ziet er zo uit sinds het begin, de lay-out is op wat kleine foutjes na ongewijzigd gebleven. Bedankt!
   Jouw blog vind ik ook erg gaaf, ik zet hem direct bij mijn favorieten. 🙂

   Reply
 7. Suzanne
  January 24, 2012 at 12:40 pm (12 years ago)

  Ooh wat een gaaf ding mooie knalkleur ook! En het Kookpunt…al vaak voorbij gereden met de tram, toch eens een keer gaan kijken!

  Reply
 8. Kelly
  February 20, 2012 at 6:06 pm (12 years ago)

  Die van jou is ook mooi! Pink rules 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *