Tijdens een shopdagje in ‘s-Hertogenbosch in maart kwam ik terecht in koopjeswinkel. Ik kocht er diverse kleine dingetjes, variërend van pleisters tot batterijen. Maar tussen de kookspulletjes zag ik ineens iets dat mijn aandacht trok: een eiertimer. Ondanks dat ik mijn twijfels had over de kwaliteit van het ding (aangezien ik veel namaakspul uit China in de winkel aantrof) besloot ik hem te kopen. Hij was geloof ik € 2,50.

Eenmaal thuis bleek het een schot in de roos. Ik hou van hardgekookte eieren en elke week maak ik er wel een paar klaar voor gebruik in salades, brood, etcetera. Maar omdat ik meestal andere dingen tijdens het eieren koken doe, vergeet ik wel eens de tijd, en weet ik niet zeker hoe lang de eieren er in zaten. Als ik dan ‘voor de zekerheid’ de eieren te lang kook, zijn ze te hard en soms slaan ze dan zelfs blauw uit. Geen probleem voor de smaak wat mij betreft, maar niet zo aantrekkelijk als je ze ter garnering wil gebruiken…

Maar dat is definitief verleden tijd! De eiertimer geeft feilloos aan hoe hard je eieren zijn doordat hij verkleurt tijdens het koken, en zorgt ervoor dat je ze op het juiste moment uit het water haalt. Sindien zijn al mijn eieren perfect hard gekookt, je moet alleen maar het de eiertimer in de gaten houden, that’s it. Ook als je van zachte eieren houdt is het timertje geweldig want ook dat geeft hij aan. Er kleeft één klein nadeeltje aan de eiertimer, en dat is dat hij ietwat stinkt tijdens het koken.
De eiertimer zelf heb ik ook bij Jumbo zien liggen en in een folder van Wibra zien staan, en ik kan me zo voorstellen dat meer koopjeswinkels ze verkopen. Ben je net zo’n kluns met eieren koken als ik, schaf er dan ook eentje aan.

Wat betreft de winkel: er stond met grote letters ‘executieverkoop’ op, en om die reden vermoedde ik dat het enkel in ‘s-Hertogenbosch te vinden zou zijn, maar sindsdien heb ik de winkel (met exact hetzelfde assortiment) ook in andere grote steden zien opduiken (onder andere Amersfoort en Groningen).

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment on Eiertimer

  1. Wil
    October 17, 2012 at 2:55 pm (11 years ago)

    Ik ben erg blij met deze eierwekker. ‘k Ben hem zelfs in Roemenie tegen gekomen 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *