Afgelopen week had ik zin in eiersalade, en bleken er nog 3 eieren in de koelkast te liggen die tegen de houdbaarheidsdatum aan waren. 2 vliegen in 1 klap!

Eiersalade vind ik erg lekker, of het nu gekocht is of zelfgemaakt. Mijn favoriete eiersalade komt uit Duitsland (voor de geïnteresseerden: Feiner Brotaufstrich ‘Eier Salat’ van het merk Vitakrone uit de Duitse Lidl) maar die heb ik helaas niet altijd op voorraad… De salade die ik zelf maak is echter een goede tweede. En verbazingwekkend eenvoudig om te maken!

Ingrediënten:

 • 3 eieren
 • zout
 • peper
 • mayonaise
 • kerriepoeder
 • bieslook
 • melk

Bereidingswijze:

Kook de 3 eieren hard (ongeveer 8-10 minuten). Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Laat ze vervolgens nog verder afkoelen. Neem daarna de eieren, en snij ze in blokjes. Dit gaat extra snel als je ze 2 keer in een eiersnijder doet (eerst horizontaal en vervolgens verticaal). Doe de eiblokjes in een schaal, en doe daar ongeveer anderhalve eetlepel mayonaise en één eetlepel melk bij. Roer goed door elkaar, als het te dik is naar je zin kan je er eventueel nog wat mayonaise aan toevoegen. Voeg verder zout en peper toe, en ongeveer 1 eetlepel kerriepoeder. Roer goed door. Voeg tenslotte bieslook toe.

Bewaar de salade niet langer dan 1 dag in de koelkast. Lekker op een toastje of op brood!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on Eiersalade met kerrie

 1. Petra
  March 28, 2011 at 6:20 pm (13 years ago)

  Ha, nadat er zojuist weer een wit stukje van mijn macbook afbrak, moest ik aan jou denken en aan het feit dat ik er alleen aan denk hier te komen kijken als ik niet op het internet zit en ook niet in de buurt ben. En nu dan toch eindelijk! En hoera natuurlijk, want je posts over eten zijn heel erg leuk. Ik denk dat ik morgen die farfalle pasta ga maken en ook die worteltjestaart ga ik me aan wagen (mijn schoonvaders lievelingstaart en hij komt hier donderdag langs).
  Verder heb ik hier ook een heel lekker recept voor eiersalade, maar het geeft natuurlijk geen pas om op mijn eerste bezoek een recept te delen ^_^.

  Reply
 2. Margriet
  March 28, 2011 at 6:39 pm (13 years ago)

  Ah, wat tof dat je langs komt! 🙂 En bedankt voor je compliment!
  Voor recepten hou ik me aanbevolen hoor, ook in de comments. 🙂 Internet is echt een superfijn medium om nieuwe recepten te vinden en uit te wisselen. Daarbij probeer ik graag nieuwe dingen, dus als je het wilt delen is het wat mij betreft meer dan welkom! 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *