Als ik aan het winkelen ben in een stad, en halverwege wat moe ben geworden, vind ik het altijd heerlijk om even bij te tanken bij La Place met een smoothie. Een lekker verse fruitdrank, even zitten, en ik kan er weer tegenaan! Maar smoothies kan je ook makkelijk zelf maken thuis. Vooral in de zomer vind ik smoothies echt heel lekker en kan je eindeloos variëren met verschillende vruchten.

Afgelopen week heb ik banaan-kiwi-smoothies gemaakt. Banaan om het geheel wat ‘body’ te geven, en kiwi voor extra smaak.

Ingrediënten voor 4 à 5 glazen:

 • 2 kiwi’s
 • 1 banaan
 • 6 perssinaasappels
 • yoghurt

Benodigdheden:

 • citruspers
 • mengkom
 • staafmixer

Bereidingswijze:

Pers de sinaasappels uit. Snij de banaan en kiwi in stukjes. Doe de stukjes fruit en het sinaasappelsap in een mengkom. Gebruik de staafmixer om de stukjes fruit volledig te pureren en meng het goed door. Als je het lekker vindt, kan je yoghurt toevoegen zodat de smoothie wat dikker en frisser wordt. Ik gebruik normaal gesproken ongeveer een half glas yoghurt. Roer nog goed door als je de yoghurt hebt toegevoegd! Bewaar de smoothie niet langer dan 1 dag in de koelkast.

Tips:

 • Zet de smoothie in de mengkom in de koelkast voor je het drinkt, koud is het het allerlekkerst! Je kan ook ijsschaafsel toevoegen maar ik vind het dan altijd een beetje waterig worden.
 • Roer de smoothie goed door voor je het in de glazen doet.
 • Varieer eens met fruit! Aardbeien, ananas, mango en bessen doen het ook goed in smoothies.
 • Denk eens aan ingrediënten als verse munt of honing. Deze geven je smoothie een verrassende smaak!
 • Wil je het echt luxe; voeg dan roomijs toe aan de smoothie en gebruik wat minder yoghurt.
Print Friendly, PDF & Email

4 Comments on Banaan-kiwi-smoothies

 1. Evelyn
  March 12, 2011 at 7:17 pm (13 years ago)

  Lekker zeg! Moet alleen nog ff een blender kopen….

  Ik kwam trouwens vandaag een leuke site tegen: http://www.bakerella.com/

  Misschien ook wat voor jou?:-)

  Fijn weekend nog!

  Reply
 2. Margriet
  March 14, 2011 at 10:09 am (13 years ago)

  Oh ja, Bakerella ken ik! Vooral haar cakepops zijn leuk, die versiert ze zo goed! Het kriebelt als ik dat zie, dan wil ik het ook maken, maar ik ben denk ik net te grof in mijn werk. Ik wil het echter zeker eens proberen!

  Een blender gebruiken voor smoothies kan, maar dan moet het fruit wel eerst goed gepureerd zijn. Mijn ervaring is dat een blender dat niet zo heel goed doet, er blijven altijd wat grotere stukjes onderin onder het snijblad liggen. Met een staafmixer gaat dat beter, en zelfs de goedkoopste van Blokker (tussen de 10 en 20 euro) doen hun werk prima! 🙂

  Reply
 3. Evelyn
  March 15, 2011 at 10:06 am (13 years ago)

  Ooh wat heb je toch een leuke en lekkere dingen erop staan! ideaal voor zo’n amateur als ik ben qua koken!;-)

  Jaaa die cakepops ga ik zeker een keer uitproberen! alleen doopt ze die dingen in vloeibare “candy”…geen idee waar je dat vandaan haalt!

  Oke fijn te weten dat een staafmixer beter werkt! vliegt het dan niet alle kanten op??;-) anyway, ik ga er binnenkort echt wel 1 halen want wil vd zomer zeker wel smoothies maken..mmmmmm!!

  Reply
 4. Margriet
  March 15, 2011 at 9:21 pm (13 years ago)

  Wat zij gebruikt is ‘candy melts’ van Wilton. Een soort van chocoladetabletjes die je au bain marie smelt. Je kan ze gekleurd kopen, of er zelf een kleurtje aan toevoegen. Deze webshop heeft ze: http://www.deleukstetaartenshop.nl/index.php
  Candy melts heb ik zelf nog nooit gekocht maar ik kan je wel vertellen dat die webshop heel fijn is en snel levert. 🙂

  Een staafmixer is goed te gebruiken, mits je een hoge mengkom gebruikt en de staafmixer goed onderdrukt. 😉 Als je hem iets boven het oppervlak houdt spettert het ja. 🙂 Ik gebruik normaal gesproken gewoon een hoge beslagkom.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *